9 порад, де взяти ідею для бізнесу

   Можливостей для малого бізнесу дуже багато. Шляхи пошуку ідей перераховані нижче.


1. Подивіться в дзеркало. Що ви вмієте? Ваш дар може покласти початок бізнесу і принести вам багато грошей.

2. Що робиться у вашій родині? Чи є якийсь сімейний бізнес, який міг би стати вашим? Може бути, варто попрацювати на сімейному підприємстві, вивчити справу досконально і заснувати власний бізнес.

3. Придивіться до компанії, в якій ви працюєте. Можливо, варто зайнятися тим, що не робить ваша компанія? Чи немає ринку, який ваша компанія могла б обслуговувати, але який залишається неохопленим?

4. Вивчайте ідеї, які були відкинуті або не реалізовані вашою компанією. Часто вони вельми перспективні для малого бізнесу.

5. Читайте журнали по франчайзингу. Купіть або створіть компанію в стрімко розвивається галузі, наприклад, відкрийте тренажерний зал для жінок за тридцять. Можливостей для франчайзингу дуже багато.

6. У міру того як люди старіють, їм потрібно усе більше різноманітних послуг у сфері охорони здоров'я.

7. Дивіться телепередачі, де розповідають про різноманітні навичках та вміннях, - про ремонт, садівництві, обробці інтер'єрів. Це дозволить нам бути в курсі сучасних тенденцій і популярних ідей. Чи існує компанія, яка забезпечує споживачів гаражами? Чи є компанія, яка постачає плани посадок садових квітів і чагарників через Інтернет? Чи є компанія, яка управляє особистими справами зайнятих людей, якщо обоє чоловіка працюють, постійно знаходяться в роз'їздах, мають кілька будинків або ведуть інший спосіб життя, який вимагає планування та організації?

8. Оцініть цей бізнес з наступною точки зору: чи можете ви організувати подібну справу трохи краще? Згадайте, що привернуло вашу увагу під час однієї з недавніх поїздок: чи існує подібний бізнес там, де ви живете, і чи є в ньому потреба?

9. Спробуйте реалізувати одну зі своїх давніх задумів, ту, про яку ви розповідали людям роками. Здійсніть ваш шкільний проект, де пропонувалася ідея нового бізнесу.