Історія успіху бізнесу жінок

   Для того щоб говорити про жіночий успіх, потрібно спочатку визначитися, яка історія успіху бізнесу жінок буде вважатися "чесною". Справді, у світі так багато "успішних" жінок - багатих або відомих, власниць підприємств та мереж магазинів, певних торгових марок. Але частина з них домоглася високих результатів тільки завдяки рідним - чоловікам, братам або батькам. Домовимося про те, що ми в цій статті не розглядаємо "дружин олігархів" або багатих спадкоємиць багатовікових династій. Поговоримо про те, що здатне дати силу діяти кожній жінці - про тих з нас, хто по-справжньому успішний. Самі, "з нуля", і завдяки власним зусиллям.
      Що об'єднує успішних жінок?
   Історія успіху бізнесу жінок може бути різною, а час дії - не тільки вік нинішній або минулий. Але завжди є одне, що об'єднує таких представниць прекрасної статі. Століттями існували наче два різних типи жінок - "домашні" і діяльні, активні. Активність жінки може виявлятися в різному віці. Існують історія успіху бізнесу жінок, що досягли висот і в двадцять, і в шістдесят. Марія Шарапова та Ірина Хакамада, Коко Шанель і Мері Кей. Артистки і балерини, політики і "перші дружини", активно керуючі чоловіками (і в першу чергу - своїми чоловіками). Історії успіху бізнесу жінок такі різні, як і сам бізнес. Адже ви не станете заперечувати, що політика - теж бізнес, тільки більший і складніше?
      Якості жінок.
   Жінки "стартують" в бізнесі по-різному. Хтось - в компанії з іншими, а деякі - тільки самі. І кожній з них доводиться доводити своє право на думку, на позицію і дії, які їй відповідають. Ми спочатку знаємо, що для нас правильно, а що - ні. Інша справа, що багато дозволяють собі "плисти за течією" чи займатися тим, до чого душа не лежить. Хочеться згадати приклад Індри Нуйі - індійської жінки, яка сьогодні очолює компанію PepsiCo. Колись вона була звичайною індійської дівчинкою, яка всього лише вирішила будь-що-будь одержати економічну освіту.
   З її приходом у Пепсі доходи збільшилися на 20%, що при існуючому стані ринку здавалося майже неможливим. Вона працювала в компанії з 1994 по 2002-й рік, щоб домогтися нинішнього становища. Усього вісім років наполегливої ​​праці - і результат вражає не тільки саму жінку - президента компанії Пепсі, а й багатьох інших. А скільки часу ви витратили на негідні місця роботи? Точно так же надихають історії успіху бізнесу жінок - тих, хто працював на себе. Заклики припинити працювати "на дядю" так часті, що ми не помічаємо справжніх рішень. Кожне здається не так вже й підходящим саме нам. А багато хто вже осмілилися - і досягли успіху!
      Ідея - втілення - бренд.
   Наталя Касперська, Джоан Кетлін Роулінг, Кайлі Міноуг, і тисячі інших жінок, які змогли досягти успіху в різних сферах бізнесу вже зробили своє ім'я. І на відміну від безликих чоловічих бізнес-імперій, жіночі найчастіше носять імена своїх творців. Компанія Мері Кей та шоу Опри Вінфрі однаково успішні, і їх об'єднує найважливіша якість - "бренд імені мене".
      Не боги горщики обпалюють.
   Одночасно з цим хіба ви можете сказати, що хтось з жінок однозначно був геніальний і унікальний у своїй справі? Стартували не тисячі - мільйони по всьому світу, а домоглися успіху одиниці. Ці пані пам'ятали головне правило - не боги горщики обпалюють. І одночасно робили те, що їм подобається, віддаючи всі творчі сили свого дітища.
      Жіноча бізнес-місія.
   Те, що для чоловіка - бізнес, для жінки найчастіше - справа всього її життя. Принаймні, на той час, поки їй ця справа цікава. Звичайний, "рутинний" бізнес "купи-продай" жінкам цікавий у меншій мірі. Жіночий успіх у бізнесі - це найчастіше саме успіх місії. Дати світові книгу, яку будуть читати і діти, і їхні батьки. Або змусити всіх обговорювати важливі проблеми в домашньому колі, подивившись ток-шоу. А коли ви відчуєте в собі: а) потяг до творчості, б) бажання зробити світ кращим своїми руками, то і успіх прийде немов сам собою.
      Не слухайте нікого!
   Коли ви впевнені в собі, удача супроводжує Вас, а світ немов розсовує туманну завісу, щоб видніше був шлях. Але варто послухати, що каже ваша мама, чоловік, який звик бачити в законній дружині домогосподарку, або діти-максималісти, - можете починати ховати мрію.
   На першому етапі, коли ви створюєте власний шлях, свою історію успіху, доведеться самій вірити в себе і "за тата", і "за маму", і за всіх інших. Саме так пишуться історії великих жінок, які зуміли зробити щось суттєве для цього світу. А за право долучитися до того, що ви вмієте робити і зробили краще за всіх, захочуть платити багато. Це - повноцінний, справжній жіночий успіх.