Дрібний бізнес - ідеї

 
 Почати працювати на самого себе - хіба це не приваблива ідея? Всі «дядьки», на яких сьогодні в офісах трудяться велика кількість співробітників, колись починали з відкриття власної справи. Вирішуючи, як почати заробляти гроші, можна піти двома шляхами:
   - написати серйозний бізнес - план, залучити до роботи приватного інвестора і через кілька років зірвати банк або втратити все;
   - а можна відкрити свій вигідний невеликий бізнес, який спочатку буде приносити зовсім невеликий дохід. Проте з часом, вкладаючи в нього все більше фінансів і зусиль, ви зможете виростити з нього своє міцне, конкурентноспроможне діло. Про це і поговоримо.

   Ідеї ​​дрібного бізнесу. Щоб відкрити свій невеликий бізнес, необхідна ідея: чим ви плануєте займатися. Чим більш очевидна ідея бізнесу прийде вам в голову, тим більшу кількість конкурентів зустрінете ви в процесі її реалізації. У неймовірних ідей конкуренція значно менша, але й зустрічаються подібні осяяння вкрай рідко, та й ризик від їх реалізації досить високий.
   Отже, ви вирішили зайнятися дрібним бізнесом. Які традиційні ідеї можна взяти за основу вашого майбутнього бізнесу?

 - приготування і реалізація домашньої їжі: пиріжків, млинців, курей-гриль і т. д.;
 - пошиття одягу, головних уборів;
 - рукоділля (вишивання, вироби з макраме, плетіння мережив, печворкінг і т. д.);
 - збір старої побутової техніки, її ремонт і перепродаж;
 - будівельні роботи;
 - виготовлення, ремонт меблів;
 - розведення породистих собак і кішок;
 - клінінгові послуги;
 - дитячий садок на дому;
 - послуги перукаря, візажиста;
 - ритуальні послуги;
 - приватна платна бібліотека;
 - здача в оренду машини, квартири, землі, сараю, підвалу і т. д.;
 - послуги вантажників;
 - виїзні фото, кінопослуги;
 - організація свят, шоу;
 - створення сайтів, написання текстів та інший фріланс;
 - репетиторство;
 - написання контрольних, рефератів і т. д.;
 - вантажоперевезення.

   А також багато іншого. Відкрийте будь-яку газету приватних оголошень - там ви знайдете масу цікавих ідей в плані заробітку. Однак, всі ці дрібні бізнес-ідеї буквально літають в повітрі, і тому боротьба з конкурентами в разі, якщо ви підете по одній з цих протоптаних доріжок, обіцяє бути жорсткою.
   Отже, ви вже вирішили, яким дрібним бізнесом зайнятися. Тепер питання в тому, як відкрити невеликий бізнес.
   Початок вигідного, навіть дрібного бізнесу - це вибір організаційно-правової форми підприємства, стартовий капітал, система бухобліку, розрахунковий рахунок у банку, при необхідності отримання ліцензії і дозволів. Якщо ви не знаєте, з чого почати, зверніться у консалтингові підприємства, які дадуть консультації, як написати бізнес-план для дрібного бізнесу, нададуть юридичну допомогу для реєстрації малого підприємства і підкажуть, в який банк краще звернутися з питання пільгового кредитування малого бізнесу.