Бізнес ідея: організація служби еко-таксі

 
 Організувати власну службу перевезення пасажирів мріють багато підприємців. При цьому аргументи у них залізні - вигідний бізнес, хоч і вимагає достатніх вкладень, але зате і дохід істотний.
   Існує досить багато схем, що дозволяють організувати таксі і отримувати реальний прибуток. Але, не маючи значної фінансової підтримки та напрацьованих зв'язків, бізнес ідея може залишитися тільки проектом.

   Як відзначають спеціалісти, в порівнянні з традиційним таксі, автомобілі «еко» мають наступні переваги:
  • значно знижені витрати на паливо і виробляють зарядку від електромережі;
  • прості й економічні в експлуатації;
  • не виробляють шкідливих викидів в атмосферу.

   Перспектива організації еко-таксі

   Перша складність, з якою зіткнеться підприємець, організовуючи таксопарк на традиційних видах палива, буде пов'язана з вартістю бензину / газу / дизеля для таксомоторів. Такі питання не виникнуть, якщо зусилля підприємця будуть спрямовані на створення еко-таксі.
   Навколишнє середовище забруднене до такої міри, що чистої атмосфери вже практично не залишилося. А так як автомобілі в таксопарку працюють на лінії 24 години на добу, то вихлопні гази тільки від однієї машини перевищують усі допустимі норми. До того ж, працюючи протягом доби, матеріальний ресурс двигуна швидко зношується, і шкідливі викиди тільки збільшуються. Тому, якщо виникла думка створити власний автопарк, то, як випливає, краще зупинитися на варіанті з транспортом, що працює на екологічно чистому паливі. Приміром, такому, як електроенергія.
   Вулиці великих мегаполісів останнім часом заповнили таксі з написом «Еко». Вони затребувані й бажані клієнтами, так як досить маневрені, і в салоні пасажир не задихається від чадного газу.

   Придбання еко-транспорту та складання бізнес-плану

   Для придбання партії еко-транспорту слід мати достатню кількість грошових коштів. Тому, на первинному етапі банківський кредит або договір лізингу дозволить вирішити дану проблему. Але фінустанови просто так гроші не дають, тому зажадають для аналізу бізнес-план.
   Складаючи бізнес-план зі створення еко-таксі, в нього повинні бути включені всі короткострокові та тривалі перспективи, а також поточні та передбачувані витрати. В обов'язковому порядку в план слід включити вартість електроенергії, і провести порівняння з вартістю традиційних видів палива. Це дозволить переконати банківських службовців у перспективності ідеї створення еко-таксі, і піти вам на зустріч.
   Ще одним важливим моментом буде те, що на території таксопарку не буде необхідності розміщувати ємності з паливом. Це поліпшить не тільки екологічну обстановку на території підприємства, а й забезпечить пожежобезпечність таксопарку.