Як звільнитися від залежності жити в борг

 
 Часто люди скаржаться, що не можуть дозволити собі купити якісь речі, економлять на продуктах, відмовляються від походів до театру чи кіно. І нерідко ця економія пов'язана з боргами. Багато людей роками живуть по вуха в боргах. Працюють з ранку до ночі, в свята і вихідні, але це не допомагає позбутися заборгованостей.
   Якщо ви не можете заробити грошей, ви не можете бути раціональним. Думайте менше про борги, а більше про те, як заробити. Коли ви думаєте про заборгованість, то це нагнітає, і ви не можете повноцінно присвятити думки роботі.
   Всупереч негативним думкам, ви повинні налаштуватися на позитивний лад і більше думати про можливості для заробітку.
   Ми пропонуємо вам поради, які дозволять розпрощатися з боргами.

   1. Думайте про багатство, а не про борги

   Якщо ви думаєте щодня про гроші, налаштовуйтесь на позитивні роздуми. Коли ви представите, як отримуєте гроші, то це буде певним стимулом зробити все, щоб це сталося якомога швидше. З думок про борги ви навряд чи зможете отримати якусь користь.

   2. Не тягніть з оплатою рахунків

   Наступного разу, коли отримаєте рахунки за комунальні послуги або щось подібне, не тягніть з оплатою. Якщо вам шкода розлучатися з грошима, перегляньте свої потреби і подумайте, чи за все ви готові платити.

   3. Цінуйте все, що маєте

   Надавайте більшої цінності всьому, що у вас є. Найчастіше ми незадоволені тим, що маємо і постійно прагнемо отримати щось додатково. Перегляньте ще раз всі свої речі, оцініть необхідність кожної з них, а також подумайте чи дійсно вам треба щось нове.

   4. Будьте обережні

   Напевно ви часто зустрічаєте людей, які вчать як жити і як поводитися з грошима. Остерігайтеся подібних особистостей, адже швидше зароблять вони, а ви залишитеся без грошей. Підтримуйте стосунки з заможними людьми. Ні, не заради того, щоб вони фінансово вас підтримували - вони будуть для вас стимулом для руху вперед.

   5. Не думайте про борги

   Думки матеріальні. І не важливо, як ви будете тлумачити дане вираження, воно так чи інакше відобразиться на вас. Думки і розмови про борги будуть нагнітати вас. Краще говоріть про багатство. Це буде для вас стимулом рухатися вперед.

   6. Відвідуйте солідні місця

   Візьміть на тест-драйв Rolls Royce і нехай це буде стимулом в майбутньому купити комфортний автомобіль. Ви можете відвідувати дорогі особняки. Ставайте ближче до багатства, нехай навіть не до свого. З часом у вас з'явиться бажання, поліпшити свої умови життя, що і буде стимулом заробляти.

   7. Купуйте розкішні речі

   Купуючи вартісні речі, нехай навіть найменші, ви будете підвищувати власну самооцінку. Відповідно, з'явиться бажання отримати більше, і ви постійно будете прагнути поліпшити своє життя.

   Вам не здається, що отримання грошей є більш приємним процесом, ніж погашення боргів? Зрештою, коли ви будете заробляти більше, ніж потрібно на ваші щоденні потреби, то у вас буде трохи менше проблем. Ви зможете дозволяти собі трохи більше. У той же час, зосередьтеся на тому, щоб накопичувати стан.