Як заробити на написанні курсових та дипломних робіт

   Дивно, але ще приблизно десять років тому складно було уявити, що така робота, як написання рефератів, курсових і дипломів під замовлення на певні теми може бути дохідним і прибутковим бізнесом. Ніхто з підприємців не бачив у цій сфері джерел стабільного доходу. Однак розвиток ринкової економіки та інформаційних технологій радикальним чином змінили цю ситуацію, і тому сьогодні напевно кожен користувач всесвітньої мережі може бути рідко, але зустрічаються на різних сайтах цікаві оголошення про такі послуги. Це наочно підтверджує той факт, що в даний час написання дипломів і курсових робіт - це прибутковий вид бізнесу, який пропонує затребувані і актуальні послуги.

   Деякі підприємці стверджують, що на дохід, що отримується від написання курсових або контрольних, дійсно можна безбідно жити. Як і в інших видах бізнесу, найголовніше - правильно і грамотно організувати бізнес, враховуючи при цьому його ключові особливості. Ринок послуг такого роду не є надто насиченим. Час від часу тут з'являються нові гравці, але незабаром вони звільняють місця, і місткість ринку таким чином залишається в заявлених межах. Головною особливістю такого ринку є його сезонність. Послуги людей, які можуть написати дипломну або курсову роботу під замовлення, є затребуваними в період сесії у студентів очного і заочного відділення, а також у весняний час, коли йде підготовка до написання дипломних робіт. Якщо увійти на ринок у цей час, то з імовірністю більше 80 відсотків, можна знайти багато клієнтів, співпраця з якими принесе прибуток. В інший час року, і особливо влітку, такі послуги практично не затребувані.
   Велика частина підприємців на ринку написання курсових і дипломних робіт - це нинішні студенти, які готові за певну плату допомагати своїм "колегам". Дивно, але клієнти, які звертаються за допомогою, більше довіряють саме студентам, які добре знайомі з правилами написання та оформлення контрольних, курсових або дипломних робіт. Бізнес з написання курсових і контрольних робіт не вимагає спеціального приміщення. Для роботи досить письмового столу і свого особистого комп'ютера з вільним доступом в інтернет. Якщо Ви хочете трохи збільшити вартість роботи, то тоді Вам знадобится принтер. Але в тому випадку якщо принтера немає, не зневіряйтеся - можна просто віддавати замовлення на електронний носії, а замовник буде роздруковувати його вже самостійно.
   Пошук клієнтів - це один з найскладніших етапів організації такого бізнесу. На самому початку слід визначитися, курсові, контрольні та дипломні роботи з яких дисциплін Ви зможете писати. Причому, коло дисциплін повинно бути окреслено достатньо конкретно, адже в кожній галузі знань є підрозділи, працювати з яким може бути не дуже просто. Потім можна повідомити всім своїм знайомим про те, що Ви плануєте займатися такою роботою. Можливо, їм або їхнім друзям в недалекому майбутньому знадобится допомога. Ще одне джерело клієнтів - це оголошення у всесвітній мережі інтернет. До речі, розміщувати оголошення в газетах з оголошеннями, причому, і в платних, і в безкоштовних - затія досить невдала, адже дуже маленький відсоток студентів регулярно їх проглядає. Ефективними можуть бути оголошення про написання курсових і дипломів на замовлення в соціальних мережах. Їхня цільова аудиторія - це студенти, які й виступають замовниками контрольних та курсових, тому і оголошення там дійсно будуть достатньо ефективними. Чим більше часу Ви будете займатися таким бізнесом, тим активніше буде рости клієнтура. Досвідчені підприємці в цій галузі рекомендують початківцям авторам не прагнути повністю йти у віртуальний світ і мінімізувати живе спілкування з клієнтом. Це небезпечно з кількох причин. По-перше, є ризик того, що написавши роботу, Ви не зможете в віртуальному світі зв'язатися з замовником, і робота буде неоплаченою. По-друге, спілкуючись із замовником в онлайн-режимі, можна невірно зрозуміти технічне завдання до роботи, і тоді завдання буде виконано помилково. Це означає, що клієнтів потрібно шукати в реальних навчальних закладах - технікумах, коледжах, інститутах. Для цього можна розвісити оголошення неподалік від навчальних закладів, або розповісти про свої послуги студентам. Так клієнт стане і рекламним агентом, який мимоволі буде робити рекламу для Вашого бізнесу.
   Довірити написання курсової чи дипломної роботи всі хочуть надійному виконавцю, який не підведе їх. Тому в цьому бізнесі вирішальну роль грає довіра. Завжди намагайтеся дотримуватися термінів виконання робіт. Якщо Ви припускаєте, що не встигнете виконати замовлення до зазначеного терміну, то своєчасно відмовтеся. Природно, так Ви втратите частину прибутку, але не втратите репутацію, відновити яку буває неймовірно важко. Роботи, які потрібно виконувати, можуть бути дуже різноплановими. Іноді потрібно написати просту роботу, попрацювавши з відповідною літературою. На це можна затратити від трьох до п'яти годин. Є і складні завдання, які вимагають дослідницької роботи. В залежності від рівня складності роботи, а також строків її виконання, буде визначатися і вартість роботи для клієнта. Як тільки Ви станете розуміти, що кількість замовлень в кілька разів перевищує Ваші можливості, не поспішайте відмовляти своїм замовникам. Просто подумайте про те, щоб взяти у свою команду кілька тямущих помічників, які зможуть писати роботи не гірше, ніж Ви. Такий професійний підхід до організації діяльності стане запорукою максимізації прибутку. З часом можна зареєструвати своє підприємство, і надавати консультаційні послуги цілком законно. Ніколи не бійтеся почати такий бізнес, адже він при правильному підході дійсно може стати дуже прибутковим.