Сезонні види бізнесу з нуля. Літо на носі.

  
   Сезонним видом бізнесу можна назвати такий бізнес, який приносить хороший дохід тільки в певну пору року. І багато підприємців роблять ставку саме на такий вид бізнесу, так як він є високорентабельним і дозволяє за короткий термін не тільки окупити капіталовкладення, але і дозволить вести безбідне існування до наступного сезону.

   А найбільш працелюбним дає можливість «переключитися» з одного виду бізнесу на інший. Адже крім річного є ще зимовий та весняно-осінній сезони, які мають свої специфічні особливості. Але так як літо не за горами, ми розповімо про деякі літні види можливого заробітку, число яких просто величезна.
   Літо - гаряча пора, і кожна людина жадає розваг і прохолоди. На цьому з легкістю можна робити величезні гроші. І не потрібно вигадувати велосипед, насправді все досить просто. Нижче ми розглянемо кілька найбільш популярних літніх видів бізнесу.
   Бізнес на кондиціонерах: установка та продаж. Однією з найбільш затребуваних послуг в літній час є продаж і установка кондиціонерів. І якщо для відкриття магазину з продажу кондиціонерів, навіть якщо це будуть популярні канальні кондиціонери Mitsubishi буде потрібна пристойна сума капіталовкладень, то можна цей варіант бізнесу спростити і звести тільки до послуг з встановлення кондиціонерів. Що в значній мірі скоротить і початкові грошові витрати для відкриття бізнесу з нуля. 
   Ідеальним варіантом буде укладення договору з магазином, який займається продажем кондиціонерів. У такому разі всі покупці, які звернулися в магазин, автоматично стають вашими клієнтами. Вигода просто очевидна як для однієї, так і для іншої сторони. Ви не несете жодних витрат на рекламу, робота сама йде до вас в руки. Магазин уникає витрат на утримання в штаті бригади установників і одночасно пропонує додатковий сервіс своїм клієнтам.
   Основним завданням, яке стоїть перед Вами є підбір сумлінних працівників. Адже в цій справі важливо не тільки робити свою роботу якісно, ​​її ще потрібно робити швидко. Досить буде організувати декілька робочих груп, штат повинен формуватися в основному з досвідчених працівників, так як більша частина робочого процесу припадає на висотні роботи. Не зайвим буде включити в перелік послуг наданих підприємством ще й обслуговування кондиціонерів, що дозволить значно розширити цільову аудиторію.
   Бізнес на відкритті літнього кафе. Відкриття літнього кафе - це самий традиційний вид бізнесу з нуля, актуальність якого не проходить з часом. Бажаючих відкрити, до сезону, свій заклад досить багато тому свою заявку потрібно подавати в адміністрацію ще ранньою весною. Сума капіталовкладень залежить від розмірів майбутньої «кафешки». Мінімальна кількість торговельного обладнання, в яке входить барна стійка, установка по розливу пива, холодильник, намет і набір пластикових меблів обійдеться в кілька тисяч доларів.
   До всього цього можна додати і морозильну камеру, середня вартість якої складає близько трьох тисяч гривень, при рентабельності 30%. Так у вашому асортименті ще з'явиться такий стратегічно важливий в літній час товар як морозиво. Або ж можна сконцентруватися тільки на продажу морозива. Прибуток буде зростати кратно кількості відкритих торгових точок. Позитивна риса такого бізнесу - це мінімальні тимчасові витрати з вашого боку. Якщо все організувати правильно, то сумарно буде потрібно тільки близько двох годин вашої уваги в день.
    Бізнес на водних атракціонах. Серед курортників досить багато любителів активного відпочинку, та й безцільне проведення часу на тапчані швидко набридає і тоді відпочиваючий вирушає на пошуки розваг. У такому випадку найбільш відповідним варіантом для Вас, якщо ви проживаєте в курортній зоні, буде заробіток на прокаті водних атракціонів. І для цього не обов'язково купувати все необхідне обладнання, доцільніше буде його орендувати. У цьому випадку в значній мірі скорочується сума капіталовкладень.
   Головною турботою є залучення якнайбільшої кількості відвідувачів, тому окрім рекламних заходів потрібно якомога більше урізноманітнювати вибір розваг, що дозволить окупити всі витрати сторицею. Також хорошим варіантом відпочинку для багатьох є подорож по річках на плотах або байдарках. Правда, такого роду послуги в нашій країні можуть запропонувати зовсім небагато.
   Підіб'ємо підсумок. Виходячи з усього вищесказаного, можна зробити наступні висновки. Всі літні види бізнесу мають один загальний недолік, який можна побачити в самій їхній назві - сезонність, невеликий проміжок часу на який припадатиме весь річний попит. І за цей час не тільки потрібно, але і можна заробити суму, яка в рази перевищує кількість понесених витрат. Практично будь-який з сезонних видів бізнесу дозволить накопичити кошти не тільки на «хліб насущний», але й дасть привід задуматися про відкриття свого бізнесу з постійним доходом, або придбання франшизи.