Сайт нерухомості без посередників - як заробити?

   Для пошуку квартири зараз більшість звертається до інтернет-ресурсів. Там можна знайти як і квартиру для покупки, так і житло для знімання - будь то ліжко-місце, кімната або квартира. Будинки та котеджі також продаються і здаються по-добово на спеціалізованих сайтах. Однак, мінусом всіх цих сайтів і безкоштовних дощок оголошень є те, що у величезній масі оголошень лише близько 3% - це оголошення від безпосередніх власників. Все інше - оголошення від посередників, ріелторів. І більша частина цих оголошень неправдива.


   Та й в принципі - люди, які шукають житло для покупки або оренди воліють спілкуватися і зв'язуватися особисто з власниками. У підсумку, після тривалого пошуку нерви на межі, терпіння не вистачає і покупець (або орендар) від безвиході перестає шукати саме той варіант, який влаштував би його на всі 100%. Мало хто оцінює роботу ріелтора як економію часу і нервів. Та й цьому є причина. Більшість посередників працюють не на якість роботи, а виключно на кількість. В результаті чого клієнт залишається незадоволений. Та й більшість оголошень від агентств рекламного характеру і насправді самої квартири не існує або на неї вже знайшовся покупець (орендар). От і перестали люди довіряти агенціям з нерухомості.
   Ідея полягає в створенні сайту нерухомості без посередників. Це не буде безкоштовний сайт і він не буде нагадувати звичні безкоштовні дошки оголошень. Такий підхід спочатку відштовхне більшість недобросовісних посередників. Звичайно, на всі 100% позбутися від пропозицій агентств з нерухомості практично неможливо, але намагайтеся наблизити цю цифру до 0.
   Беріть плату за розміщення кожного оголошення та відсівайте повторювану інформацію про житло та однакові контакти. Можете створити чорну книгу для надто настирливих посередників. Для орендодавців можете створити дисконтну програму. Особливо це стосується житла, яке здається подобово. Таким чином Ви втримаєте вже існуючих клієнтів. Саме плата за розміщення оголошень і буде Вашим основним доходом.
   Зробіть зручний для користувача інтерфейс. У пошуках нового житла люди проводять багато часу і перевантаженість сайта рекламою, банерами і зайвою інформацією буде черезчур втомлювати відвідувачів. І пошукова система по Вашому порталу повинна бути найбільш простою і доступною.
  Щодо створення сайту - тут вибір за Вами. Ви можете його створити, просувати і розкручувати самостійно. Це, звичайно, буде набагато довше і проблематично, але і набагато дешевше. А можете звернутися до СЕО-розробників, які віддадуть Вам вже готовий і розкручений сайт прямо в руки. Але в цьому випадку Ви витратите нечувану суму і не придбаєте дорогоцінний досвід, який, як кажуть, важко переоцінити.
   У виборі регіону роботи (тобто той регіон, житло з якого буде пропонуватися на Вашому сайті) можете не затруднюватися - створіть в категоріях всі області і по можливості регіони та міста. Надалі будете просто додавати бракуючий населений пункт.
   Сайт нерухомості без посередників буде актуальним завжди. А значить, і дохід від такого сайту довгостроковий. Житло купувалося і продавалося завжди і в будь-якому місті. А про оренду взагалі нема чого говорити - у великих містах кожен другий приїжджий і йому необхідно десь жити. Так що все залежить від Вашої наполегливості, терплячості та націленості на результат!