Як заробити за допомогою Інтернет-оголошень

   Скаче курс валют, масові звільнення, затримки з виплати заробітної плати та паніка на ринку стали символами останніх років, і хоча на сьогоднішній день ситуація, здавалося б, відносно стабілізувалася, аналітики пророкують затяжний період економічної депресії. 
   Такі прогнози виглядають досить гнітюче, враховуючи, що сил у нас вже зовсім ні на що не залишилося, але жити далі треба, тому давайте спробуємо розібратися, як же бути в такій ситуації. 

   Найголовніше - навчитися економити, якщо ви не зробили цього раніше. Збільшення заробітних плат не планується, а от ціни будуть рости. Але зекономлена гривня - це не зароблена гривня. Необхідно задуматися про додаткові джерела доходу. Пам'ятаєте, як говорив Кулька в одному мультику: "Треба продати що-небудь непотрібне!". Дійсно, у кожного з нас вдома є якісь предмети, які нам вже не потрібні, але свій товарний вигляд вони ще не втратили. Саме від них можна спробувати позбутися ще і заробивши на цьому. 
   Отже, з чого ж почати? Є безліч способів поширення інформації, наприклад, газети безкоштовних оголошень. Але вже на підготовчому етапі можна наткнутися на всілякі підводні камені - доведеться заповнити заяву, заплатити, кількість символів в оголошенні суворо лімітовано, додавати фотографії не можна або ж - тільки за додаткову плату, чекати виходу номера доведеться довго і, нарешті, ваше повідомлення може просто загубитися серед інших. Єдиний вихід з такого становища - скористатися безкоштовними Інтернет-сервісами. 
   Сайти безкоштовних приватних оголошень або, як їх ще називають, електронні дошки оголошень набувають все більшої популярності в Україні. Найбільш відвідувана дошка приватних безкоштовних оголошень в Україні - Slando, на якій українці в 2009 році розмістили більше 4 мільйонів оголошень. За словами директора з маркетингу Slando Андрія Добриніна, Slando працює в 10 країнах світу. Українці найчастіше розміщують оголошення про оренду та продажу нерухомості, а також купівлі-продажу речей. 
   На Slando можна заробити на продажу непотрібних речей і купити б / у товари в 7-10 разів дешевше. Аудиторія Slando в 2009 році склала 14 мільйонів унікальних відвідувачів. 
   У цих сервісів багато переваг. Ви спілкуєтеся напряму з покупцем у тому форматі, який для вас більш прийнятний (телефон, електронна пошта, особиста зустріч), створюєте оголошення такого обсягу, який вам необхідний, додаєте бажану кількість фотографій (а можна і відео), а розміщення займає всього кілька секунд. До того ж, знайти певний товар в Інтернеті можна значно швидше, ніж на сторінках газети, а для зареєстрованих користувачів зазвичай діє система розсилки, яка надсилає на e-mail все нові пропозиції з обраного користувачем розділу. 
   Що продавати? Продати можна все, що може бути кому-то необхідним, але самі ви в цьому більше не потребуєте. Все залежить виключно від вашої фантазії та кількості непотрібних речей у вашому домі. Наприклад, ви вже кілька років не одягали роликові ковзани або не сідали на велосипед (а найголовніше, ви й не збираєтеся цього робити) і вони благополучно припадають пилом в найдальшому кутку балкона. Або ваш малюк виріс з коляски і вона займає місце у вашому гаражі? Навіщо? Їх потрібно вимити, відполірувати, сфотографувати, зняти в домашніх умовах відео ролик (можна навіть на мобільний телефон) і додати на дошку приватних оголошень. Або інший варіант - у вас є повне зібрання творів Бонч-Бруєвича, який вам зовсім не цікавий - запропонуйте кому-то купити його, повірте, на просторах Інтернету знайдеться хоч один його прихильник. Якщо ви - молоді батьки, то безпрограшний варіант для вас - дитячі речі, їх найчастіше продають або змінюють за допомогою он-лайн оголошень. Любіть часто міняти побутову техніку? Чому б не спробувати продати стару, а нову подивитися там же, в Інтернеті - якість від цього не страждає, а от ціна може помінятися значно. 
   Розміщувати оголошення в Інтернеті про продаж речей - просто і вигідно. В умовах кризи, що продовжується, це може стати вирішенням багатьох проблем і значно полегшити ваше життя. До того ж, так ви зможете, нехай і не багато, але заощадити. А найголовніше, що при цьому вам не доведеться витрачати будь-які додатковий зусилля або витрачати власний час - ви можете надсилати та переглядати оголошення в зручній обстановці, в будь-який зручний для вас час. 
   Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам стійко вистояти прийдешні кризові місяці, і ви не будете почувати себе чим-небудь обділеним. Зрештою, незабаром все стане на свої місця.