Як відкрити кіоск і як на ньому заробити

   Торгівля через кіоски приносить прибуток у районі 2 000 доларів на місяць. А при відкритті декількох таких точок можна отримувати вже непоганий дохід.
   Однак, часто найскладніше в цьому бізнесі - цей відкриття кіоску. Можна зіткнутися з цілим рядом організаційних проблем. Постараємося розглянути, як же їх уникнути.

  1. Оформлення ларька. Перш за все, потрібно зареєструвати своє приватне підприємство (ПП) і стати на облік в торговельній та податкової інспекції, а також у пенсійному фонді. Також для окремих видів товарів потрібно взяти дозвіл на торгівлю в Ліцензійній палаті. Паралельно з оформленням документів потрібно вибрати відповідну точку. З обладнання, в першу чергу, потрібно придбати касовий апарат, холодильник для пива і обігрівач на зиму. 
  2. Оренда торгової площі. Природно, краще місце розташування для ларька - це поблизу людних місць. Як правило, самі жваві місця - це станції метро і прилеглі до них території, а також автобусні зупинки. Вартість оренди безпосередньо залежить від близькості до виходу або до входу в метро, ​​до автобусної зупинки. Викуп ларька у власність буде коштувати не менше 10 000 доларів.
  3. Товари та персонал. Товари найпростіше закуповувати на оптових базах. На різних базах ціни можуть сильно відрізнятися, тому краще ознайомитися з асортиментом кількох оптових баз. Найбільш ходовий товар - це пиво і сигарети, так що на них слід зробити основний акцент. Загальний асортимент ларька зазвичай становить 450-500 найменувань. Знайти продавця в ларьок в наш час нескладно. Досить дати оголошення в ЗМІ або залишити на вітрині записку «Потрібен продавець». Загальний штат продавців становить три-чотири людини. Зарплату, як правило, платять відрядну, вона залежить від прибутку.
  4. Трохи розрахунків. У середньому, щоб відкрити ларьок і почати роботу знадобиться близько 5000-7000 доларів. Крім того, потрібно враховувати і щомісячні витрати. А це витрати на обладнання - 100-300 доларів, зарплата працівникам - 800-1000 доларів, закупівля товару - від 4000 доларів, оренда - 1000-1500 доларів (якщо брати ларьок площею 6 квадратних метрів). У сумі виходить також 5000-7000 доларів.
.