Як заробити гроші на чистоті

   Чистота - це не тільки запорука успіху, але і можливість заробити гроші. Це особистим прикладом довів студент з України.
   Ще будучи школярем він заснував компанію, яка займалася миттям і прибиранням. Тепер молодий чоловік складає новий, більш масштабний бізнес-план.Миттям підлог і посуду він ще будучи учнем 9-го класу заробив сотні тисяч гривень. Він разом з однокласниками прямо в школі заснував свій власний бізнес: клінінговую компанію - фірму, яка професійно займається прибиранням.

   Свою справу  школярі організували в рамках звичайного уроку з суспільствознавства. Склали бізнес-план, типовий договір про прибирання приміщень. Потім випустили акції компанії і продали їх батькам, друзям та вчителям по 10 гривень за штуку, зібрали первісний капітал і почали працювати. Першим клієнтом став рідний навчальний заклад.
   Обладнання для компанії є в кожній школі. Віник, совок, швабра й відро. Залишається тільки набрати води і можна починати власний бізнес.
   Спочатку хлопці прибирали в класах. Старшокласники за помірну плату просили юних підприємців позбавити їх від щоденного чергування.
   Батьки до починань своїх дітей поставилися насторожено. На їхню думку, школа - не місце для заробляння грошей. Мама спочатку навіть намагалася відрадити сина.
   Через декілька місяців кількість замовлень збільшилася. Стали з'являтися приватні клієнти. Хтось просив просто помити підлоги, а комусь потрібне генеральне прибирання. За послуги школярі брали мінімальну суму. Робітник з замовлення отримував близько 50 гривень.
   За рік фірма отримала прибуток в розмірі 100 тисяч гривень. Зараз молода людина - студент-першокурсник одного з вузів і вже думає, як би організувати таку ж фірму в університеті. Адже головне - це чисті гроші, а брудної роботи він не боїться.