Будуючи бізнес на хобі, запасіться терпінням та сміливістю

   Думки про те, що улюблена справа може бути прибутковою більшості з нас здаються утопічними. Окрім роздумів про безкорисність таланту та питань на кшталт "навіщо комусь те, що я роблю?", прогресує невпевненість. Та практика показує, що набагато легше реалізуватися в справі, про яку ти багато знаєш, аніж вчитися нового. Досвід людей, які ризикнули та запропонували людям результати свого таланту, свідчить, що такий бізнес легко і розвивати, і переживати складнощі. Можливо, знання справи зсередини та особлива любов до неї допомагають протистояти податковим та бюрократичним складнощам. Втім, особливих секретів немає, досвід кожного - індивідуальний.

   Можна не лише продавати зроблені власними руками дрібнички, а й надавати послуги або спробувати навчити когось того, що добре вмієте самі.
   Головний козир - задоволення. 
   Ідея відкрити фотоательє прийшла сама собою, – розповідає фотограф Володимир Горецький. – З дитинства захоплювався фотографією, потім робив портрети, знімав урочистості знайомих та родичів. З часом це стало приносити більший заробіток, аніж основна робота. Поступово почав приділяти цій справі більше уваги, покинув першу роботу, орендував офіс. Особливої жаги отримувати прибуток зі своєї творчості ніколи не мав, втім, наразі навіть попри складні часи, цей бізнес й досі годує мою родину.
   Беззаперечними вигодами бізнесу на хобі вважаю те, що людина знає ту справу, якою вона захоплюється, саме у ній буде цікаво розвиватися, бути в курсі всіх новацій. Це, як на мене, головна запорука успіху. Навіть якщо особливих прибутків не вийде, втіхи від роботи буде вдосталь.
   Головні складнощі чекають саме в організації бізнесу, втім, певно, кожна людина, розпочинаючи бізнес, відчуває якусь розгубленість: що і в якій послідовності робити. Також можуть виникнути труднощі з веденням бухгалтерії та податковими тонкощами, які не завжди близькі творчим особистостям. Але сьогодні є багато спеціальної літератури, консультантів, курсів та тренінгів, які можуть допомогти.
   Розпочинаючи власну справу, наберіться сміливості та терпіння, – радить менеджер за освітою, підприємець Анастасія Савка. – Якщо збираєтеся будувати бізнес на хобі, знайте, що це перш за все – ваша конкурентна перевага. Тому не варто боятися розпочинати. Окрім того, квіткова крамничка буде набагато приємнішою та успішнішою справою для квіткаря, аніж для того, хто нічого про рослини не знає. Дехто хибно вважає, що на його захопленні неможливо заробити, але часи, коли людям потрібен був лише продукт, давно минули. Зараз помічтний великий попит на послуги, зокрема побутові. Тому можна допомагати з пошиттям речей, пропонувати навчити самооборони, якщо ви ас у бойових мистецтвах, та вчити дітей декоративно-прикладного мистецтва. Та найголовніше – бажання рухатися вперед.

Джерело: vidido.ua