Як отримати прибуток з квітів

   Сьогоднішня стаття присвячена фітодизайну, вдало поєднує пристрасть людини до краси і багатства.
   Вчимося ікебані.Програма курсу флористики вельми різноманітна. Вас навчать не тільки складати букети зі штучних і живих квітів, але і декорувати сухими квітами приміщення, створювати колажі, оформляти інтер'єри. Крім цього, навчать основам по догляду за рослинами і базовим знанням по ландшафтному дизайну.

   Вартість курсу флористики - 1500-2000 грн за 48 академічних годин. Всі матеріали та заготовки надає студія. Трохи дорожче (1600-2200 грн) коштує поглиблений курс, який не відрізняється за тривалістю. "Навчити технічним прийомам декорування можна будь-яку людину, але дійсно гарні композиції виходять не у всіх. Головне, щоб був власний смак. Добре, коли приходить вчитися людина з дизайнерською освітою. Він одразу відчуває, як скласти гармонійну композицію ". У столиці послуги за базовим навчання фітодизайну пропонують до десятка спеціалізованих квіткових магазинів і студій флористики.
   "Базового курсу, та й поглибленого вивчення флористики недостатньо, щоб стати хорошим декоратором, - ділиться Галина, флорист з п'ятирічним стажем роботи у провідних студіях столиці. - Я до цих пір беру авторські майстер-класи у закордонних флористів, коли вони приїжджають на Україні. Ціна висока, $ 100-170, але витрати себе виправдовують ". Послуги майстра-флориста з власним ім'ям і напрацьованою базою респектабельних клієнтів обходяться від сотень до тисяч доларів, в залежності від величини замовлення. Оформленням деяких інтер'єрів займає до п'яти днів. Тільки на підготовку привезених з оптової бази живих квітів йде повний робочий день.