Свій бізнес: здаємо город в оренду

   Погодьтеся, що овочі, фрукти і ягоди, куплені в супермаркетах і на ринках великих мегаполісів, лише зовні схожі на продукти, вирощені на дачі , та й то не стовідсотково. А до смаку і хімічним складом їх навіть не можна порівнювати. За кордоном ситуація рівно та ж, за винятком того, що там дещо інша система реалізації здорових продуктів харчування. На бажання прилучення жителів Німеччини до природи і періодичного отримання якісних фруктів / овочів і вирішив заробити стартап Meine Ernte, що пропонує в оренду ділянки землі з уже посадженими культурами.

   Компанія Meine Ernte, з німецької буквально "Мій урожай", заснована в поточному році Наталі Кірхбаумер (Natalie Kirchbaumer) і Вандою Гандерс (Wanda Ganders). Компанія орендує у фермерів не особливо потрібну тим землю, обробляє грунт, висаджує близько 20 видів рослин (брокколі, квасоля, кріп, картопля, морква, огірки, томати і т.д.) і далі віддає ділянки в суборенду всім охочим на сезон. При цьому залишається невеликий шматок незасіяної землі, щоб городники-любителі могли самостійно прийняти рішення про його використання. Далі клієнтам компанії залишається тільки раз на тиждень приїжджати поливати і прополювати рослини і, врешті-решт, зібрати врожай. Якихось особливих сільськогосподарських знань орендарям не потрібно, а якщо виникнуть питання, то раз на тиждень можна отримати консультацію через сайт компанії.
   Клієнтам стартапа пропонуються ділянки трьох розмірів: маленького (50 м2), по 149 євро за сезон; середнього (100 м2), по 289 євро; і великого (150 м2), за 433 євро. Як стверджує компанія, з сотки можна запросто зібрати врожай на 600 євро. На поточний момент у розпорядженні Meine Ernte угіддя біля шести великих німецьких міст, а в майбутньому році кількість локацій передбачається подвоїти.