Бізнес на бурінні свердловин для води

   Буріння свердловин на дачних ділянках - це високорентабельний працюючий бізнес. Його сенс полягає в забиванні свердловин для забезпечення питною водою дачних ділянок. Таким найчастіше забивається більшість свердловин.

    Вартість готової свердловини становить близько 4 тис. грн., а собівартість близько 1 тис. грн. Решта - дохід, який отримаєте Ви. Щоб Ви приблизно собі уявляли, про що йдеться, скажімо, що бригада всього з двох чоловік може за день забити до двох свердловин. Тому вигода від такого бізнесу зрозуміла.
    Ви можете займатися монтажем свердловин самостійно, взявши собі помічника, який повинен володіти електрозварюванням. Але якщо ви жінка чи літня людина, то краще Вам займатися пошуком замовлень і складанням договорів, найнявши кілька людей, сформувавши пару бригад для монтажу свердловин. Тоді Ви будете виплачувати зарплату працівникам, а решту прибутку забирати собі, що складе порядну суму. Ставши на ноги, Ви зможете оформити все офіційно.
    Щоб знайти клієнтів, варто об'їхати всі знайомі Вам господарства, дачні кооперативи, приватні сектори. Розміщуйте оголошення і до Вас точно звернуться. Адже навіть там, де є водопровід, люди із задоволенням ставлять свердловини для поливів, басейнів та інших потреб, тому що вода з водопроводу коштує дорого.
    Труби для роботи можна купити на металобазах, насоси можна купувати готові, але це трохи дорожче. А можна знайти хорошого токаря в майстерні господарства прилеглого до Вас. Він недорого буде виготовляти вам готові насоси, насадки фільтрів та іншу необхідну фурнітуру. Але для початку краще використовувати готові заводські насоси.
    Також для виїздів до замовників варто мати автомобіль з верхнім багажником. Він необхідний хоча б одному члену з бригади. Витрати на бензин компенсуються з грошей замовлення, і додатково частина грошей йде на амортизацію машини.
   Є кілька технологій буріння свердловин, але останнім часом популярним стає унікальна технологія, яка дозволяє скоротити терміни і зусилля. Існує кілька способів її використання, вибір яких залежить від наявності електрики на ділянці і від кількості свердловин. Сенс її в тому, що ділянки труб забиваються в землю послідовно до досягнення водоносного горизонту. Для з'єднання стиків застосовують невеликий переносний зварювальний апарат, якщо електроенергії немає, то використовують муфту. Герметизацію стиків - заробляють силіконом. Потім зверху встановлюють ручний насос, заливають воду і здійснюють прокачування системи до того, поки припиниться виділення мулу і різних домішок. Потім свердловина прокачується ще кілька днів самими господарями. Треба пам'ятати, що за санітарними нормами свердловини треба робити не ближче 30 м від туалетів і вигрібних ям.
    Як і будь-який бізнес, буріння свердловин вимагає ознайомлення з усіма видами робіт і серйозною підготовкою. Але це того варто. Витративши трохи часу і грошей на підготовку, Ви будете мати прибутковий бізнес. А працювати на себе завжди приємніше і вигідніше.