Бізнес ідеї: майстерня з ремонту взуття

   Незважаючи на розвиток бізнесу в багатьох областях, сфера ремонту взуття досі асоціюється з маленькими непрезентабельними будками, які дуже далекі від поняття "бізнес". Зазвичай в таких будочка працює всього один майстер, який може виконати стандартний набір робіт, наприклад, змінити набійки, проставити профілактичні наклейки на підошву, полагодити блискавку або замінити каблук. Але сьогодні, на щастя, такий формат робіт відходить у минуле. В даний час все більше фахівців з ремонту взуття воліють відкривати великі презентабельні майстерні.

   Тут зазвичай працює кілька кваліфікованих майстрів, які можуть надавати клієнтам широкий спектр послуг з ремонту будь-якого виду взуття та аксесуарів. Завдяки використанню сучасного обладнання, матеріалів і технологій ремонту, відремонтувати можна навіть взуття преміум-класу, яка вимагає виключно делікатного підходу.
   Щоб відкрити майстерню з ремонту взуття, яка буде проста в управлінні, і при цьому прибутковою, важливо враховувати кілька суттєвих моментів, пов'язаних з ремонту взуття в різний час року. Взуття вважається предметом першої необхідності, і тому якою б не була економічна ситуація в країні або в світі, люди завжди будуть носити взуття.
   Отже, і послуги ремонту взуття будуть затребувані завжди. Більш того, численні дослідження підтверджують, що в період економічних криз взуття частіше ремонтують, ніж купують нове, а значить, і майстерні з ремонту будуть приносити більше доходу. Постійні клієнти взуттєвої майстерні - жінки, чоловіче взуття рідко вимагає ремонту.
   Створюючи проект майстерні, обов'язково враховуйте це, і робіть так, щоб вона була зручною, перш за все, для відвідувачок. Майстерня, яка надає послуги ремонту дитячого взуття і аксесуарів, завжди буде більш успішною. Таким чином, можна сміливо стверджувати, що майстерня з ремонту взуття при правильній її організації буде представляти собою джерело постійного доходу, який мало схильний до негативного впливу зовнішніх факторів.
   Перш, ніж відкрити майстерню з ремонту взуття, слід чітко і докладно написати бізнес-план, або, як мінімум, створити його в своїй голові. Для цього важливо ретельно і детально дослідити всі умови ведення бізнесу не тільки в регіоні і місті, а в конкретному районі.
   Знаючи рівень конкуренції і приблизну ступінь наповнення ринку, можна з певною часткою ймовірності сказати, наскільки успішною буде майстерня. Не варто орієнтувати майстерню з ремонту взуття тільки на людей з невисоким рівнем доходу. Навіть сама забезпечена людина прекрасно розуміє, що набагато дешевше поміняти набойку або відремонтувати дороге взуття, ніж купувати нову пару.
   Найбільш оптимальним і прибутковим є так званий середній формат майстерень з ремонту взуття, який розрахований на клієнтуру з середнього класу. Такі майстерні зазвичай не бувають обділені клієнтами, і тому щоденний дохід від їх роботи значний. Приміщенням для майстерні з ремонту взуття середнього класу є цокольний поверх житлового будинку або колишні радянські майстерні. Цей проект володіє такими характеристиками, як швидка окупність і великий оборот роботи.
   Основна частина витрат здійснюваних при організації власної майстерні з ремонту взуття, припадає на оренду відповідного приміщення та придбання обладнання. Відразу варто відзначити, що економія на тому чи іншому - погана затія.
   Дешеве приміщення буде або незручним, або розташованим в невдалому місці з маленькою прохідністю людей. Неякісне обладнання в абсолютній більшості випадків стає причиною поганого ремонту, який не влаштовує клієнтів. Відремонтоване на такому обладнанні взуття швидко прийде в непридатність, і про постійних клієнтів у цьому випадку можна забути.
   Не меншу увагу приділяють звичайно витратним матеріалам для ремонту, які теж повинні бути якісними і надійними. До їх числа відносять клей, шкіру, каблуки, накладки, набійки, блискавки і багато іншого. Витратних матеріалів завжди повинно бути в достатку, адже відмовивши клієнтові в ремонті по причині відсутності матеріалів, Ви назавжди втратите не тільки його, але й багатьох його знайомих, яким він розповість про те, що у Вашій майстерні взуття ремонтувати нічим.
   Крім того, витратні матеріали повинні бути дуже різноманітними. Витратні матеріали вітчизняного виробництва сьогодні відповідають всім вимогам якості, але більшість фахівців донині використовують тільки італійські зразки. Все це говорить про те, що зробивши правильні підрахунки і реалізувавши успішний бізнес-план, Ваша майстерня з ремонту взуття буде прибутковою.