Домашній бізнес. Виробництво тортів на замовлення.

   У засобах масової інформації щодня з'являються новини про фінансову кризу, про збільшення кількості безробітних і так далі. Але, втрата роботи це ще не привід впадати у відчай. Саме час зайнятися своїм власним бізнесом. Причому, для цього не обов'язково володіти великою сумою грошових коштів. Перш за все, необхідно визначити яка сфера діяльності вас цікавить і що у вас виходить найкраще.

   Наприклад, ваше покликання кулінарія, і кондитерські вироби у вашому виконанні викликають дикий захват у гостей на різних урочистостях і святах. А між тим, придбати смачний торт в магазині все складніше і складніше.
   Та й до того ж магазинні кондитерські вироби не завжди бувають свіжими. Тому, знайдеться чимала кількість друзів і знайомих, які на яке-небудь торжество воліли б замовити у вас один з ваших коронних тортів.
   Актуальність даного бізнесу пов'язана ще і з тим, що багато є однотипних тортів, які пропонують великі кондитерські заводи. Сьогодні споживачі з більшим задоволенням купують продукцію невеликих пекарень і кондитерських, навіть незважаючи на те, що нерідко їх кондитерські вироби на порядок дорожче.
   Сучасний покупець віддає перевагу чомусь новенькому, якісному і майже домашньому. Так чому б не спробувати реалізувати цю бізнес ідею? Безумовно, як і організація будь-якого іншого бізнесу, необхідно враховувати деякі нюанси. Так в яких же формах організувати цей бізнес, щоб він був в радість і приносив непоганий дохід?
   Перш за все, необхідно визначити, який обсяг грошових коштів ви готові вкласти в реалізацію даної бізнес ідеї. У випадку якщо ви не розташовуєте великою сумою, але при цьому самі створюєте прекрасні кулінарні шедеври, то з точки зору економії, на початковому етапі можна приймати замовлення і виготовляти невеликі обсяги кондитерських виробів вдома самостійно.
   Сарафанне радіо в цьому випадку буде найкращою рекламою і незабаром у вас буде чимало постійних клієнтів. Але, не завадить замовити невелику партію візиток з вашими контактними даними. З часом, коли з'явиться велика кількість постійних клієнтів, і ви будете розташовувати необхідною грошовою сумою, можна буде говорити про відкриття невеликої міні-кондитерської. Важливий момент - вартість готового кондитерського виробу. Вона не повинна бути необгрунтовано завищеною. Адекватно оцінюйте свої творіння.
   У випадку якщо ви сумніваєтеся у своїх здібностях, і не впевнені що ваші кондитерські вироби припадуть до смаку клієнтам, можна виготовлення доручити професійному кондитеру і займатися лише пошуком клієнтів. Прибуток, приміром, можна ділити навпіл. Будьте готові і до того, що для виконання складних замовлень може знадобитися спеціальне професійне обладнання. Деякі пристрої вельми габаритні, і розмістити їх вдома не завжди виходить.
   Тому, інший, не менш перспективний варіант - відкриття невеликий міні-кондитерської. Але, які труднощі в цьому випадку можуть виникнути? Перш за все, доведеться витратити чимало часу на пошук відповідного приміщення. Це може бути як орендована площа, так і куплена. Другий варіант кращий, але для цього знадобляться чималі фінансові вкладення.
   У разі оренди будьте готові до того, плата може бути збільшена. Нерідко виникають і інші розбіжності з орендодавцем. Але, оренда примітна тим, що в разі якщо виготовлення тортів на замовлення не буде приносити прибуток або виникнуть які-небудь інші складності, від нерентабельного бізнесу можна буде швидко відмовитися. Просто розривається договір оренди і при цьому не несуться великі втрати. Відпадає необхідність у ремонті приміщення, переобладнанні і т.д. Головне, щоб ваша орендна плата, яка буде виплачена за період роботи, не перевищувала вартість можливого придбання аналогічного приміщення.
   Крім того, кондитерська може зіткнутися зі складністю збуту готової продукції. На жаль, не кожен може дозволити собі укласти довгостроковий договір з великим супермаркетом або дискаунтерами. Плюс до всього, дані торгівельні об'єкти нерідко встановлюють необгрунтовано високу ціну. З цієї причини багато власників кондитерських рано чи пізно відкривають невеликі кафе. Якщо ваш бізнес буде розвиватися саме таким чином, велику увагу необхідно буде приділяти не тільки якості кондитерських виробів, але і підбору персоналу, а також створенню іміджу підприємства.
   Ну і на закінчення трохи цифр. За оцінками операторів ринку, щоб відкрити свою кондитерську знадобиться близько 10 тисяч доларів. Якщо говорити про період окупності, то складе він приблизно рік при рентабельності в 30%.
   Що стосується домашнього виготовлення тортів, то особливих вкладень як уже зазначалося, раніше не вимагається. Тут головне вести правильну цінову політику. Спочатку можете встановлювати ціни трохи нижче, ніж у інших. Якщо говорити про магазини, то їх накрутка становить близько 30-60%, а нерідко і всі 100%.
   І якщо ця бізнес ідея розглядається в основному як підробіток, можна особливо не напружуватися. Вам цілком буде вистачати періодичних замовлень від друзів і знайомих. Якщо ви вирішите втілити в життя цю ідею, головне щоб ваші кондитерські вироби були свіжими, якісними та ексклюзивними.