Бізнес ідеї для молодої мами

   Цю статтю я хочу порекомендувати перш за все прекрасній половині людства, нашим дорогим жінкам. Особливо молодим мамам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною. Декретна відпустка не повинна перетворювати жінку в домогосподарку. Якщо у вас є бажання і сили, то ви завжди зможете знайти собі цікаву справу і джерело додаткового заробітку.

                                        Можна використовувати своє хобі   Можна займатися своєю улюбленою справою, яка вам подобається і в якій ви великий спеціаліст, та ще й отримувати за це гроші! Непогано, правда?
   Багато молодих мам у вільний від догляду за дитиною час люблять шити або плести. Але мало кому спадало на думку, що це заняття можна перетворити на хороший і прибутковий бізнес! Малюк, одягнутий у власноруч зшиті або зв'язані речі - це і є найкраща реклама вашої творчості. А вашими першими клієнтами будуть сусідки по дитячому майданчику. Ставши широко відомою в цих вузьких колах, можна переходити до освоєння нової території - Інтернету. Продавати свої вироби можна через спеціалізовані спільноти, інтернет-магазини, аукціони або власний блог.

                                Отримати користь можна зі своєї професії
   Один з найпоширеніших способів робити гроші у відпустці по догляду за дитиною - це використовувати свої професійні навички. Наприклад: психологи і юристи можуть надавати консультативні послуги, а педагоги можуть займатися репетиторством. Підробіток можуть знайти також бухгалтери, програмісти, трейдери, фотографи. Ще один корисний навик-знання іноземних мов. Ви можете не тільки навчати охочих, але і робити гроші, підробляючи в якості перекладача.
   Без проблем можна знайти джерело доходу і фахівцям по красі: перукарям, майстрам манікюру, візажистам і косметологам. Ви можете запропонувати своїм знайомим зробити стрижку, завивку або манікюр зі знижкою, а натомість вони порекомендують вас своїм знайомим. Ось в результаті такої "ланцюгової реакції" або, як кажуть в Інтернеті - "вірусного трафіку", через деякий час про вас дізнаються багато ваших потенційних клієнтів.

                                           Можна спробувати щось нове
   Зараз досить популярний вид підробітку - це мережевий маркетинг. Можливо, мільйони ви не заробите, але при хорошому збігу обставин і правильному виборі партнера можна зробити пристойні гроші. Особливо якщо основним покупцем будете не тільки ви, а й ваші близькі подруги, друзі і друзі друзів.

                                                               Дохід з мережі
   Також можна заробляти, навіть не виходячи з дому! Наприклад: писати статті для бірж статей в Інтернеті, продавати фотографії через фотобанки, пропонувати свої послуги по дизайну рекламних банерів.
   І навіть за відсутності якихось дохідних навичок реально можна отримувати гроші. Так, деякі домогосподарки примудряються непогано заробити на участі в партнерських програмах або платних опитуваннях. А якщо ви любите ходити по кафе і магазинам, то можна реєструватися на сайті, який платить авторам за рецензії та відгуки на різні заклади.
   На цьому, мабуть, я й закінчу цей невеликий список можливих видів підробітку для молодих мам, але насправді способів заробітку існує набагато більше. Експериментуйте, шукайте себе і заробляйте!