Як заробити гроші школяру під час канікул

   У багатьох хлопців шкільного віку, особливо в старших класах, виникає потреба у купівлі будь-яких особистих речей, багато хочеться побачити, дізнатися, спробувати. Це нормальна потреба підростаючої людини. Природно, що на реалізацію всіх цих потреб потрібні гроші. Основне джерело надходження грошей у школяра - це, звичайно ж, виділювані йому батьками гроші на кишенькові витрати. Але не завжди батьки можуть забезпечити всі "запити" підростаючого чада, адже, чим старшою стає дитина, тим дорожче його "іграшки". У такі моменти, цілком природно приходить в голову думка: "Де і як швидко знайти роботу, щоб заробити гроші?".

   Рано чи пізно цим питанням задається кожна молода людина і справа не тільки в грошах, адже перша робота - це великий життєвий досвід, досвід у спілкуванні з колегами та роботодавцями, перші успіхи і перші розчарування, усвідомлення того, що ти сам заробив гроші і вніс свій внесок у сімейний бюджет. Звичайно ж, під час шкільних канікул необхідно відпочити від навчання, набратися сил, оздоровитися, щоб з новими силами і плідно продовжити навчання після канікул. Але в кожного своя ситуація і ті, хто все-таки вирішив спробувати щось заробити, повинні з'ясувати і знати деякі особливості.
   Тут будуть наведені деякі варіанти найпоширеніших і тимчасових робіт та зразкові рівні заробітків. Так би мовити для початкового орієнтування. Все, звичайно ж, залежить особисто від здобувача роботи, домовленістю з роботодавцем, виробленого особистого враження. Але, звичайно ж, треба розуміти, що заробляти великі гроші не вийде, а працювати треба серйозно, відповідально і, можливо, важко. Але все це запитання відносні.
  • Розклеювач реклами - 250 шт., Формат А-4 - 40-50 грн.
  • Розповсюджувач рекламних листівок, візиток у метро, торгових центрів - 10-15 грн./год.
  • Кур'єр по доставці друкованої продукції, листів в офіси, поштові скриньки - 10-20 грн./год.
  • Промоутер по просуванню товарів на вулицях, в супермаркетах - 10-15 грн./год.
  • Фасувальник товарів в магазині - 250-300 грн./тиждень.
  • Посудомийник, прибиральник в залах кафе, фаст-фудах - 350-500 грн./тиждень.
  • Можна спробувати використати проведення Євро-2012 в особистих цілях (продаж сувенірів, проведення екскурсій для іноземців).
   Де шукати роботу для школяра? Простіше всього підходити до однолітків, які вже працюють, і у них цікавитися, як вони влаштовувалися і т.д. Можливо, можуть допомогти батьки або родичі, у яких є можливість на своїй роботі залучити неповнолітніх до виконання нескладних завдань. Необхідно простудіювати інтернет-сайти з працевлаштування, спеціалізовані друковані видання. Також непогано б обійти прилеглі до будинку супермаркети, ринки, офіси, а ще можна звернутися в місцевий центр зайнятості, молодіжний центр праці. І пам'ятайте, треба бути обережним з використанням всякого роду оголошень на стовпах, зупинках, в інтернеті, тому завжди є ймовірність «нарватися» на недобросовісних роботодавців, які просто можуть обдурити, нічого не заплатити і тоді найкраще, що у Вас залишиться - це життєвий досвід.
   Всі вищенаведені варіанти роботи не вимагають особливих навичок крім працьовитості, відповідальності та комунікабельності, але якщо дитина дружить з інтернетом, грамотно пише, добре знає іноземну мову, тоді відкриваються інші можливості заробітку на дому.