4 причини зайнятися своїм бізнесом

   Наші школи і вузи готують з нас фахівців, які звикли добре виконувати команди. Однак, під час вашого навчання вам мало хто буде говорити про те, що є ще інший варіант розвитку кар'єрних сходів - підприємницький. Бути найманим фахівцем добре, якщо у вашому регіоні є хороші робочі місця. А що якщо їх немає?

   Причина № 1. Більше відповідальності. Коли ви станете підприємцем, то ви отримаєте повну відповідальність за своє життя, а, якщо пощастить, то будете відповідати ще й за долі ваших співробітників. Страшнувато, складно, ризиковано - це дійсно так. Але й набагато більш цікаво, ніж працювати на передбачувану роботу в банку.
   Якщо ти погано працюєш - то отримуєш такі ж результати. Нема кого звинувачувати, але й у випадку якщо ви добре попрацювали - результати рано чи пізно настануть. Видобувати зарплату з вільного ринку набагато цікавіше, навіть якщо це один долар. Але ви знаєте, що це ви заробили і стільки ви в даний момент маєте.  
   Причина № 2. У вас немає посередника у вигляді роботодавця і держави. Коли ви працюєте по найму, то у вас є посередник між вами і клієнтом у вигляді роботодавця. Який, до того ж, величезну частину ваших грошей віддає у вигляді податків. Коли ви підприємець, то у вас немає роботодавця-посередника, а схему оподаткування ви обираєте саме таку, яка вам найбільш вигідна.
   Причина № 3. Гідний рівень життя. Якщо озирнутися навколо, то звичайний середньостатистичний найманий службовець ніколи не вилізе з убогості. Мова не йде про топ-менеджерів або рідкісних фахівців. Мова йде про звичайну людину з окладом 500 доларів. Цього об'єктивно не вистачить ні для того, щоб утримувати сім'ю з дітьми, а також щоб добре відпочивати, лікуватися і вчитися. Вже тим більше ви ніколи не заробите на новий Мерседес чи іншу хорошу машину. Навіть якщо він вам даром не потрібний, саме по собі це є певним обмеженням.
    Причина № 4. Ви володієте своїм часом.   У вашій владі - відпочивати чи працювати. Навіть якщо зараз година ночі з суботи на неділю, ви можете працювати. А в понеділок вранці ви можете відпочивати. Ніхто вами не командує, окрім вашого клієнта. Рівень свободи набагато дорожче будь-якої матеріальної винагороди.