Бізнес з видобутку ракушняку

  Надра нашої країни багаті різними корисними копалинами, як рудними так і не рудними. Усі вони широко використовуються у важкій та енергетичній промисловості, а також для виготовлення різних будівельних матеріалів. Але видобуток ракушняку як бізнес ідея є найбільш привабливим заняттям для підприємця на увазі відсутності необхідності використання масивного технологічного обладнання при розробці, простоти процесу видобутку і високою популярністю черепашнику в приватному будівництві. Особливо багаті поклади вапнякових порід на південному заході України, зокрема в Криму, що дозволяє проводити їх інтенсивний видобуток, найбільш широко поширеним варіантом якої є випилювання з породи штучного каменю.

   У найбільших масштабах черепашник застосовується в будівництві одно і малоповерхових будівель заввишки до десяти метрів по причині значних переваг в порівнянні з іншими будівельними матеріалами. У більшості населених пунктів України споруди з ракушняку становлять близько 70% від загальної кількості будівель, що говорить про його високу популярність і затребуваність, а це, в свою чергу, має на увазі перспективність і прибутковість бізнесу побудованого на його основі. 
   Таке визнання ракушняку, як будівельного матеріалу, заслужено неспроста, адже він відноситься до натуральних природних матеріалів і складається з раковин і уламків молюсків, скріплених вапняним цементом. Черепашник має пористу структуру, що надає йому відмінні тепло і шумоізоляційні властивості. А будинок, побудований з черепашника, завжди буде теплим, тихим і сухим. Сьогодні, на українському ринку будівельних матеріалів, не знайти більш екологічно чистого продукту, адже його виготовлювачем є сама природа.
   Що потрібно для того щоб відкрити свій кар'єр по видобутку ракушняку? На словах зовсім небагато, всього лише зареєструватися як суб'єкт підприємницької діяльності, провести геологорозвідку, вибрати відповідне родовище, отримати дозвіл на розробку, закупити необхідне обладнання і можна приступати до справи. Але це тільки на словах. На ділі ж Ви зіткнетеся з масою труднощів на кожному з етапів, плюс налагодити збуток продукції, та й загальна сума інвестицій може істотно вдарити по кишені.