Бізнес з продажу насіння

   Хто б що не говорив, але в нашій країні бізнес, пов'язаний з аграрним сектором і сільським господарством завжди буде приносити прибуток. Відмінною ідеєю для того, щоб створити свій бізнес з нуля в Україні у цій сфері може бути бізнес ідея з продажу насіння і посівного матеріалу, зокрема продаж насіння овочевих культур і квітів. У його основну цільову групу входять фермери, садівники і городники, кількість яких на просторах України та країн СНД просто величезна. Тільки от фермерські господарства найчастіше роблять закупівлі великих партій зернових та олійних культур у перевірених і постійних постачальників. Тому оптимальним варіантом при відносно невеликих грошових витратах буде орієнтація фірми з продажу насіння на роздрібну торгівлю. Тим більше що згідно з дослідженням на ринку зареєстровано дві з половиною тисячі підприємств виробників насіння. І ця ніша заповнена тільки на 80%.

   Перший і найбільш трудомісткий варіант це розвиток свого господарства з виробництва насіння. Для відкриття невеликого підприємства знадобитися $ 10 тисяч для старту, у разі оренди землі (близько десяти гектар) і всієї необхідної техніки, при її покупці сума капіталовкладень значно збільшиться. Для відкриття крупного господарства стартовий капітал може скласти до $ 5 млн., з необхідною площею земельних угідь в кілька тисяч гектар і півсотнею працівників. Також доведеться витратити чималу кількість часу і коштів на геодезичний контроль та отримання всіх необхідних дозвільних документів, ліцензій та сертифікатів. Але навіть у цьому випадку окупність вкладень складе близько двох років.
   Другий варіант, відкриття фірми з продажу насіння, значно легше реалізувати на практиці, так як він є більш простим і менш витратним. При такій великій кількості виробників просто неможливо залишитися без постачальників. Закупівлі найкраще робити великими партіями на оптових базах або агрофірмах. А отримавши відповідну ліцензію можна продавати також і продукцію іноземних виробників, що значно розширить свій асортимент. Нарівні з насінням овочевих культур великою популярністю користуються насіння квітів і кімнатних рослин, на які припадатиме близько 50% попиту.
   Способи реалізації посівного матеріалу. Найбільш популярним способом втілення даної ідеї є відкриття магазину з продажу насіння. І цей крок виправдає себе на сто відсотків. Адже надаючи покупцю величезний вибір сортів і найменувань, підтверджуючи якість сертифікатами, що викликає довіру з боку клієнта, можна значно підвищувати ціну. І не сумнівайтеся, магазин буде приносити солідний прибуток. Також в асортимент можна включити супутні товари, тобто все необхідне садівникові-городникові (добрива та інструмент і тд).
   Побудувати бізнес на продажу насіння можна ще й онлайн. І той, хто прагне йти в ногу з часом може подумати про відкриття інтернет-магазину з продажу насіння. У цьому випадку бажано наявність невеликого добре вентильованого складського приміщення, що в будь-якому випадку дешевше оренди або покупки торгової площі. Клієнт буде отримувати замовлене насіння поштою. А основне утруднення, з яким можна зіткнутися - створення та розкрутка сайту в мережі.
   Ще один варіант реалізації - це використання вендингових апаратів. Його застосуємо в межах великих міст. Разом з пакетним насінням можна продавати також і компост. Вендингові автомати займають мінімум місця, і встановлювати їх можна практично де завгодно. Потенційним місцем установки може бути школа, паркова зона, супермаркет, торговий центр і навіть центральна частина або бізнес район великого міста.
   І хоча такий бізнес носить сезонний характер займатися ним потрібно. При наявності бажання і розуміння справи він буде приносити вам прибуток практично протягом усього року, адже багато хто купує насіння не тільки навесні, але ще і влітку і навіть восени. Адже для того щоб побудувати успішний бізнес з нуля варто докласти всього трохи зусиль.
   BLOGUN - позволяет размещать на Вашем блоге рекламные посты.