Який бізнес зараз актуальний?

   Щоб зрозуміти, який бізнес сьогодні актуальний, достатньо проїхати по вулиці і подивитися по сторонам. Ви побачите торгові намети, магазини, міні фаст-фуди, кафе на заправках, аптеки та придорожні кафе уздовж доріг. Все перераховане вище стосується сфери послуг. Це, мабуть, сама велика частина малого бізнесу, яка буде актуальна завжди. Світові кризи приходять і йдуть, а люди так і хочуть їсти, хворіють і ходять в аптеки, і в найважчих випадках, звичайно, не обійтися без ритуальних послуг.

   Якщо вас цікавлять мінімальні витрати при створенні своєї справи, не забувайте про центр зайнятості населення. Починаючим підприємцям 2000 у.о. зайвими не здадуться. Що стосується актуальних напрямків бізнесу, то сюди відносяться: косметика, курси перепідготовки фахівців, агентства з працевлаштування і сфера послуг.
   Розглянемо деякі актуальні сфери малого бізнесу:
 - Ломбард. Цією справою краще всього зайнятися в невеликому місті. Щоб справа була більш прибутковою, фахівці радять в орендованому приміщенні розміщувати ще пару видів послуг. Наприклад, копіювальний відділ і канцелярський магазин.
 - Послуги прокату. У цьому виді малого бізнесу також актуальний прокат машин для весіль та інших свят. Тут є де розгулятися фантазії. Як показує практика віддати на прокат можна все, що користується попитом, але купити не дозволяють фінанси.
 - Шиномонтажні центри та міні-автомайстерні. Були і будуть актуальні завжди. З виникненням можливості взяти кредит, кількість автовласників зростає щорічно. Зростання доходу, як правило, фіксується в міжсезоння.
   Найактуальніші бізнес ідеї вибрати не складно. В основному вони стосуються соціальної сфери послуг населенню. Якщо перелічити види малого бізнесу, з урахуванням частки на ринку, то по зростаючій це буде виглядати так: оренда одягу; лотереї; шлюбні агентства; технічна та інша допомога на дорозі; ритуальні послуги; охоронні послуги; побутові послуги; центри дитячого дозвілля; пошиття та ремонт одягу.
   Всі перераховані види малого бізнесу є найменш затратними для початку кар'єрного підприємницького росту. Таким чином, вивчаючи який бізнес зараз актуальний, пам'ятайте про людей, і про те, чого їм найбільше не вистачає в повсякденному житті. Приводів для створення креативних ідей буде достатньо.
   Якщо ви вирішили грати по крупному, то вибрати який самий актуальний бізнес в цій сфері також допоможе невеликий огляд. На сьогоднішній день актуальні наступні види великого бізнесу:
 - Імпорт. Мова йде про товар, якого немає в країнах СНД. Головна проблема - потрібні великі вкладення.
 - Енергетика. Даний вид бізнесу є одним з лідерів глобального розвитку в країнах ближнього зарубіжжя.
 - Розваги. Такий бізнес мало розвинений в нашій країні, однак вирішити проблему можна за допомогою впровадження інноваційних сервісів і послуг.
 - Клінінгові послуги. Також вкрай погано розвинені в нашій країні, що дає деяку перевагу. Головне забезпечити зростання бази клієнтів. З її збільшенням буде рости і дохід.
 - Фітнес, спортзали. Фітнес-клуби, басейни і тренажерні зали давно себе зарекомендували, однак розвивати даний напрямок краще в невеликих містах.
   Якщо нашу країну знову накриє хвиля кризи, то на питання який бізнес актуальний вам зможуть відповісти продавці антикризових рішень. Теж, до речі, непоганий вихід із ситуації. Крім перерахованих видів і напрямків на звання «самий актуальний бізнес» також претендують ресторани швидкого харчування, гри на біржі і фондових ринках, а також продаж інтернет продуктів і веб-бізнес в цілому. Якщо ви отримали відповідь на питання актуальності - починайте діяти прямо зараз. Головне щоб ваша справа вам подобалася. Тоді вона неодмінно принесе вам дохід.