Хобі, на яких можна заробити

   Ми часто зустрічаємо корисні поради з пошуку свого справжнього призначення, про те, як вибрати вірний напрямок і як важливо любити те, чим займаєшся. Все це дуже правильно і дійсно необхідно, тому що успіх приходить тільки до тих, кому вдалося вдихнути пристрасть у свою щоденну рутину. Однак часом ці поради бувають занадто загальними, а рекомендації надмірно розмитими. Давайте розглянемо, які захоплення можуть бути найбільш перспективні в плані подальшого розвитку у власний бізнес.


   Фотографія. Фотографувати вміють всі, але робити це добре дано далеко не кожному. Якщо у вас є здібності до цього виду творчості, то варто спробувати зробити це своєю професією. Знімайте як можна більше, зробіть портфоліо, постійно вчіться, станьте учасником фотокомьюніті, спробуйте продавати свої знімки в фотобанках. Шлях наверх, можливо, буде важкий і звивистий, але якщо ви спите з фотоапаратом під подушкою, успіх прийде обов'язково.
   Ручна робота. У наше століття масових штамповок меблів, одягу, посуду і всього підряд, вимовлене кимось «це ручна робота», звучить як найвища похвала. Речі, зроблені людськими руками в одиничних екземплярах і просочені душею і пристрастю майстрів, можуть коштувати чимало, а стало бути, це відмінна основа для вашого бізнесу. Якщо ви знайшли свою пристрасть в стружках дерева, вишиванні хрестиком, гончарній справі або за токарним верстатом, то може варто подумати про монетизацію свого захоплення?
   Фізичні вправи. Якщо ви дійсно захоплені йогою, фітнесом, бойовими мистецтвами, бігом, бодібілдінгом або яким-небудь іншим з безлічі напрямків для підтримки здоров'я і краси, то рано чи пізно досягнете в цьому ділі чудових результатів. А значить дуже скоро зможете претендувати як мінімум на роботу інструктора або тренера, створювати і продавати свої курси, а в перспективі - стати автором своєї власної оздоровчої методики, яка зробить вас відомим.
   Музика. Якщо природа дала вам відмінний слух і любов до музики, але доля посадила за комп'ютер в нудному офісі, то можна спробувати виправити цю несправедливість. Ні, про швидку кар'єру зірки мова не йде, спочатку можна спробувати давати уроки гри на інструменті або вокалу, потім спробувати себе в аматорських виступах, ну а потім ... хто знає, куди вас занесе.
   Кулінарія. Якщо ви встигли прославитися на всю округу своїми фірмовими пирогами, а всі знайомі постійно просять поділитися кулінарними секретами і рецептами, то можливо ваше покликання лежить в області громадського харчування? Може, варто ризикнути і спробувати відкрити невелике кафе, бар або ресторан?
   Блогінг. Ну, звичайно, як же ми могли пропустити це заняття! Інтернет повний історій про те, як нікому не відомий блогер, що пише заради задоволення і визнання, в одну мить стає моторошно популярним і заробляє гору грошей. Багато в чому це перебільшення - для того, що б стати успішним блогером необхідно докласти величезних зусиль і час, але частка правди в цьому є.
   Колекціонування. Картини і книги, марки та листівки, значки та пивні етикетки - що тільки не може служити предметом збирання. Але, в будь-якому разі, завдання колекціонера полягає в пошуку, вивченні, обміні або купівлі предметів колекціонування. Це може зробити вас справжнім експертом в обраній галузі, стати справою всього вашого життя і непоганим джерелом доходу.