Як відкрити свій бізнес без грошей

   Мрієте про власну справу, але не знаєте, з чого почати? У такому випадку вам допоможуть 3 прості поради.

  1.    Не бійтеся починати з малого. Більшості з нас хочеться все і зараз, проте в бізнесі не варто поспішати. Якщо ви хочете почати все з чистого аркуша, не ставте перед собою високі цілі. Відмінним варіантом стане навіть те, якщо ви влаштуєтеся на роботу до свого майбутнього конкурента, щоб придбати певні навички та вивчити ринок. Так ви позбавите себе від необхідності винаходити велосипед.
  2.    Займіться пошуком клієнтів. Перед тим як створити який-небудь продукт або сервіс, упевніться, що він дійсно потрібний споживачам. Інакше його просто нікому буде купити. Більш того, початковий пошук клієнтів допоможе вам більш точно сформулювати і додумати те, що ви будете пропонувати. Можливо, реакція оточуючих підкаже вам, що саме потрібно змінити або допрацювати в своїй ідеї.
  3.    Продавайте послуги. Якщо ви не знаєте, як відкрити свій бізнес без грошей, подумайте, що ви вмієте робити і чим можете бути корисними для інших людей. Можливо, з цього вийдуть непогані консультації для оточуючих, які так само коштують грошей. Послуги - це той бізнес, який не вимагає матеріальних вкладень на першому етапі. Навіть якщо ви мрієте відкрити власну фірму з надання послуг інших компаніям (наприклад, кліннінг-послуги), ви завжди можете почати тільки з особистого ресурсу.
   Головне, будьте позитивні і вірте в те, що робите. Готуйтеся до того, що цей шлях буде складним і тернистим, але результат того вартий.