Бізнес ідея з чищення взуття

 
 Сьогодні ми розповімо про досить простий і прибутковий бізнес, який може бути використаний в якості отримання пасивного доходу або навіть як основний заробіток. Бізнес ідея з чищення взуття у багатьох може викликати масу неприємних асоціацій. Часи коли цю не престижну, але потрібну роботу виконували напівголодні і практично злиденні люди для того щоб хоч якось звести кінці з кінцями далеко позаду. Зараз їх місце займають машини і чистильників взуття ніде не можна зустріти. На відміну від людей взутих у класичні шкіряні туфлі, яких в діловому центрі будь-якого великого міста просто величезна кількість. Вони дбають про свій імідж і зовнішній вигляд, а, як відомо, взуття - це одне з перших, на що звертають увагу при зустрічі.

   Також слід зазначити, що хороше взуття до нас привозять не тільки з-за кордону. На сьогоднішній день виробники взуття в Україні поставляють на ринок якісну продукцію відповідну всім сучасним нормам. А для того щоб взуття довго служило і навіть з плином часу мало нормальний зовнішній вигляд за ним потрібно доглядати. У підсумку витрати на засоби по догляду за взуттям обійдуться дешевше, ніж покупка нової пари.
   Для того щоб відкрити бізнес з нуля достатньо придбати апарат для чищення взуття та домовитися з адміністрацією про місце і умови його розміщення. Всі машинки мають схожу конструкцію і обладнані дозатором крему і трьома валиками-щітками з кінського волосу. Один валик призначений для чищення взуття від бруду, другий і третій для чищення кремом світлого і темного взуття відповідно.
   Для запуску пристрою і початку чищення слід натиснути підошвою гумову кнопку, розташовану під щітками. Якісна чистка однієї пари взуття за допомогою даного апарату займає в середньому менше трьох хвилин.
   Як правило, такі машини встановлюють в готелях, ресторанах і офісах. Адміністрація цих закладів за допомогою даної послуги прагне зробити перебування відвідувачів більш комфортним і як наслідок підвищити свій статус, тому там ця послуга безкоштовна. Але для того щоб отримувати дохід апарати з чищення взуття необхідно ставити в людних та прохідних місцях, таких як ринки, торгово-розважальні центри, станції метро, ​​вокзали, тротуари центральних вулиць міста тощо. Слід врахувати, що саме користуючись громадським транспортом, пасажири бруднять своє взуття і при виході хочуть повернути колишній вигляд і начистити до блиску.
   Вартість апарату для чищення взуття без купюроприймача становить від 500-600 USD. Так як ви не збираєтеся виконувати обов'язки касира або наймати когось на цю посаду доцільніше купувати апарат з терміналом введення купюр і монет. Хоча він і стоїть на 100-200 $ дорожче, це за великим рахунком не має ніякого принципового значення.
   Щодо характеристик пристрою, то в середньому однієї заправки бачка кремом вистачає на чищення 200 пар взуття, а вартість літра взуттєвого крему складає близько 30 $. Вартість набору щіток в межах 100-150 $ і зношується тільки після чистки більш ніж 3500 пар взуття. Якщо послугами апарату скористаються хоча б 20 чоловік в день, при вартості однієї чистки 5-8 гривень, з урахуванням вартості витратних матеріалів, електроенергії та оренди місця апарат для чищення взуття окупить себе всього за 4 місяці. Встановивши в своєму місті навіть невелику мережу з таких машин можна отримувати пристойний дохід витрачаючи всього декілька годин на день на обслуговування.