9 кращих ідей для бізнесу з нуля

   
   Навіщо люди починають свій бізнес з нуля? Комусь набридло працювати на дядька, хтось досяг "стелі" зарплати в своїй справі, хтось втомився від безробіття. Успішні бізнесмени колись починали свою справу з чистого аркуша. Як свідчить історія, у багатьох відомих підприємців, крім бізнес ідеї не було за душею ні копійки. Власне кажучи, таким чином проста ідея перетворюється на багатомільйонний капітал. Правильний вибір бізнес ідеї - це вже половина успіху. Пропонуємо Вам декілька простих ідей для бізнесу з нуля.


   1. Репетиторство, тренінги, навчальні курси, уроки іноземних мов, школа танців, фотографії, художнього малювання, кулінарна школа... Навчати можна багато чому, важливо бути фахівцем у тій сфері, в якій ви збираєтеся викладати. Для початку не обов'язково відкривати свою школу, наймати співробітників і знімати приміщення. Можна почати з приватних уроків вдома. Ще як варіант - викладання через Інтернет. Останнім часом набирають популярності курси англійської мови по Skype. Ціна індивідуального заняття - від 45 грн за годину. У міру розвитку бізнесу з'явиться потреба в помічниках і додаткових приміщеннях.
   2. Продаж hand-made товарів. Споконвіку ручна робота цінувалася дуже дорого. Згадайте хоча б східні килими ручної роботи (персидські, афганські, туркменські, дагестанські ...). Вишите вручну килимове полотно коштує кілька сотень доларів. У той час як заводський варіант - кілька сотень гривень. Продавати можна все, що можна зробити вдома руками: біжутерію, вітальні листівки, в'язані вироби, м'які іграшки, штучні квіти, мило і домашню косметику. Навіть якщо ви не знаєте як це створюється, в Інтернеті повно детальних майстер-класів з виготовлення тих чи інших речей. У цьому випадку саме головне, щоб ваш товар був ексклюзивним і якісним. Реалізувати свої творіння можна через сайти, що займаються продажем ручної роботи, блоги, соцмережі. Брошки і шпильки ручної роботи коштують від 100 грн.
   3. Туристичне агентство. Планування турів - ще один варіант бізнесу для початківців. Можна відкрити свою контору по організації екскурсійних та туристичних турів як по Україні, так і за її межами. Ідей, як завжди, сила-силенна. Це може бути велотуризм, фототурізм, тур для любителів рибної ловлі, паломництво по зоряним місцям або інший туризм. До слова сказати, один знайомий поодинці відправився в Туреччину, щоб відвідати всі місця зйомок його улюбленого серіалу. Після він почав заробляти на організації турів по місцях з телесеріалів.
   4. Організація дитячих свят. Організація свят "під ключ" - відмінна ідея для комунікабельних і відкритих людей. Для організації такого виду бізнесу необхідні ростові ляльки, тематичні костюми, театральний реквізит і цікаві сценарії. Зокрема, на останньому потрібно акцентувати особливу увагу: подання має бути цікаве і барвисте. У цьому полягає унікальність такого бізнесу. Клієнтську базу можна напрацювати, організовуючи свята в школах, дитячих садах, на приватних вечірках. У Києві дитяча програма коштує від 800 грн. за годину і вище в залежності від побажань клієнта.
   5. Дизайн-студія. Для того щоб увійти в цей бізнес необхідно мати здібності до малювання і бути відкритим до нових знань. На старті варто заощадити на офісі і не орендувати приміщення. Дешевше найняти віддалених співробітників. Заробляти можна на дизайні інтер'єрів, екстер'єрів, ландшафту, дрібної поліграфічної продукції (візитки, календарі). Люди з вродженим талантом можуть брати планку вище і відкрити майстерню аерографії. Наносити творчі ідеї можна практично на будь-які поверхні від холодильника до автомобіля. Клієнтів слід шукати декількома шляхами: серед знайомих, через рекламу в соцмережах чи власний сайт. Художня аерографія на телефоні коштує від 300 грн, на автомобілі - від 12 000 грн.
   6. Кур'єрська служба. Кур'єрську службу називають ідеальним домашнім бізнесом. Для відкриття такої справи достатньо мати мобільний телефон і карту міста. Пересуватися можна на громадському транспорті або власному автомобілі. Замовників можна шукати як серед приватних осіб, так і корпоративних клієнтів. Як правило, основним джерелом доходів є інтернет-магазини, які віддають доставку товару на аутсорсинг. Ви можете обслуговувати певну територію, в яку входить область, місто чи район. Час доставки зазвичай обмежений, тому потрібно заздалегідь продумати найкоротший маршрут. Взагалі, відмінне знання міста - головна вимога в цьому бізнесі. Оплата послуг залежить від багатьох факторів, і варіюється від 40 грн. за доставку.
   7. Надання бухгалтерських та юридичних послуг. Суть бізнесу в наданні юридичних та бухгалтерських послуг приватним та юридичним особам. Приватні консультації повинні бути на професійному рівні. Для такого бізнесу не потрібен офіс, весь робочий процес можна організувати вдома. Основні обов'язки: консультування, віддалене ведення бухгалтерії, підготовка звітів, документів, контроль сплати всіх податкових зобов'язань. Можна паралельно вести декілька компаній.
   8. Надання психологічних послуг. Як кажуть психологи, корінь всіх проблем знаходиться в нас самих, його просто потрібно знайти і видалити, чим вони і займаються. Клієнтам повинні бути надані гарантії повної конфіденційності та дотримання етичних норм. "Вислухавши, зрозумію і підтримаю без косих поглядів, осуду, критики і" штампування діагнозів ", - ось що обіцяють психологи. Звичайно, такий бізнес без спеціалізованої освіти не почати. ​​Для старту можна закінчити курси психології (від 1100 грн / курс). Надалі можна заробляти на індивідуальному чи груповому консультуванні від 300 грн / год.
   9. Складання меблів вдома. Надання послуг по збору меблів на дому не вимагає величезного стартового капіталу. Для початку бізнесу необхідно придбати інструменти (молоток, шуруповерт, дрель, цвяхи, викрутки, клей) і зайнятися саморекламою. Так як складання меблів справа фізично трудомістка, необхідно знайти кількох однодумців. Це можуть бути ваші знайомі або друзі. В залежності від складності збірка кухонного гарнітура коштує від 400 грн.
   Такі види підприємництва можна почати одному або заручитися підтримкою сім'ї. По суті, будь-який бізнес необхідно вирощувати поступово. Будуть свої складнощі і проблеми, перші поразки і впевнені перемоги. По мірі його зростання буде збільшуватися потік клієнтів, відповідно будуть потрібні нові співробітники і окремий офіс.