Де почерпнути хороші ідеї для бізнесу

 
 Існує поширений міф, згідно з яким нам достатньо сісти під деревом і дочекатися, коли ж на голову впаде яблуко або щось ще, і ідея утворюється сама собою. Насправді спосіб отримання ідеї трохи відрізняється від описаного.

   Візьмемо, наприклад, генератора ідей і винахідника Томаса Едісона. До моменту своєї смерті в 1931 році Едісон запатентував понад 1000 винаходів. Сьогодні ми не пам'ятаємо більшість з них, але кілька винаходів назавжди змінили світ: це були лампа розжарювання, фонограф для прослуховування музики і кінетоскоп для перегляду фільмів.
   Отже, щоб отримати гарну ідею, потрібно придумати дуже багато нового. Можете, наприклад, взяти аркуш паперу і ручку, і записати близько двадцяти нехай навіть маленьких ідей для поліпшення чого-небудь, здійснивши мозковий штурм. Це можуть бути бізнес ідеї для здоров'я, грошей, життя або чогось іншого. Ось побачите: деякі оригінальні ідеї здивують вас своєю простотою і геніальністю. Ви навіть будете картати себе, чому не зайнялися цим раніше.
   Цікава деталь: як тільки ви цілеспрямовано намагаєтеся щось придумати, варто з'явитися двом або трьом першим цікавим ідеям, як це перетворюється на невеликий потік або навіть в річку ідей. Спочатку вам може здатися, що важко придумати 20 або 40 ідей, але варто тільки почати, як з часом ви будете буквально вихоплювати ідеї з повітря.
   Щоб почати генерувати бізнес ідеї, ідеї для дому або ідеї подарунків, та взагалі будь-які гарні ідеї, то Вам потрібно розслабитися і звільнити розум. Якщо ви напружені і намагаєтеся ідею народити, що називається, в муках, відчайдушно тужась, у вас нічого не вийде. Просто розслабтеся і дозвольте думкам текти. Половина цілком може виявитися нікуди не придатною, але не варто за це переживати, оскільки тривога зупинить потік ідей. Обов'язково записуйте все, що придумали, адже навіть самі маячні на перший погляд ідеї згодом можуть виявитися вартими і перспективними.