Дизайн інтер'єру - прибуткова ідея для бізнесу


   Скільки можна заробляти, займаючись розробкою дизайну інтер'єру? Забігаючи трохи наперед можна сказати, що це успішна і прибуткова ідея для бізнесу вдома. Адже сьогодні послуги дизайнера інтер'єру набагато більше користуються попитом, ніж ще років п'ять-десять тому. Зараз багато заможніх людей вирішили зробити ремонт або перепланування житлової площі, як правило, не роблять це по-старому, а підходять до справи дуже серйозно, вважаючи за краще залучати фахівців в даній області, тобто, дизайнерів інтер'єру. Та й для багатьох компаній розробка дизайну офісу професіоналом вважається хорошим тоном.

   Істотна перевага професії дизайнера інтер'єрів полягає в тому, що своєю справою легко можна займатися навіть вдома, працюючи на себе і не розоряючись на оренду офісу. По суті, офіс вам і зовсім не потрібний. Якщо виникне необхідність, то клієнта можна буде і додому запросити або зустрітися в кафе для обговорення ділових питань і робочих моментів. Удома можна займатися процесом проектування і працювати над ескізами, а друга частина робочого часу буде проходити на об'єкті у клієнта. Тільки на місці, оглянувши все вживу, можна врахувати особливості конкретного приміщення. Також ви зможете паралельно розробляти унікальний інтер'єр квартир і продавати готові дизайнерські рішення та проекти через Інтернет.
   Працюючи на себе - ви самі собі хазяїн: самі шукаєте клієнтів, домовляєтеся про ціну і терміни здачі проекту, самі плануєте свій графік. Це можна розглядати як перевагу, так і як недолік роботи вдома. Примушувати працювати вас ніхто не буде, і розмір вашого заробітку залежить тільки від вашої старанності і кількості витраченого часу.
   Досвідчений дизайнер інтер'єрів за один проект, як правило, просить від 100 до 300 доларів. При нормальному завантаженні в середньому за місяць можна заробляти в межах 1000-1500 $. Це цілком реально для обласного центру або великих міст, в яких, як правило, немає недоліку в новобудовах і комерційній нерухомості.
   Досягти успіху на цьому терені і заробляти хороші гроші у вас вийти тільки, якщо дизайн інтер'єру є вашим хобі або спеціалізацією. Ясна річ, що без знань предмету своєї діяльності та відсутності елементарних навичок роботи в AutoCAD і інших програмах для дизайнерів вам краще не витрачати свій час і залишити свою затію.
   Якщо ж у вас є всі необхідні задатки та навички тоді ви можете з легкістю перетворити дизайн інтер'єру з хорошої бізнес ідеї в основну статтю доходів і добрий заробіток на дому, вам потрібно буде спочатку врахувати деякі аспекти своєї діяльності.
   В першу чергу вивчіть ринок дизайнерських послуг свого міста. Якомога більше дізнайтеся про своїх конкурентів, проаналізуйте їх цінову політику і специфіку роботи. Постарайтеся знайти їх слабкі місця і працювати на більш зручних для потенційних клієнтів умовах. Постарайтеся виділитися із загальної маси, надайте клієнтам по можливості додаткові послуги або, наприклад, певну знижку для друзів і знайомих клієнтів. Таким чином, ви змусите працювати сарафанне радіо. Але кращою рекомендацією для вас послужить якісна робота.
   Працюючи і спілкуючись з клієнтами вам просто необхідно бути хорошим психологом. Уникайте конфліктних ситуацій і зводьте нанівець будь-які розбіжності. Постарайтеся змиритися з тим, що найчастіше свої проекти доведеться коректувати і змінювати по кілька разів у відповідності з побажаннями клієнта. Не завадить і вміння переконувати, адже кому як не вам краще знати, який дизайн буде вигідніше і ефектніше виглядатиме.
   Постійно вчіться і будьте в курсі останніх модних тенденцій Європи і Америки. Люди, що володіють значними фінансовими можливостями постійно змагаються один з одним і у всьому дотримуються відомої американської приказки «краще ніж у Джонсів». Будьте в курсі останніх новинок дизайну і новітніх використовуваних матеріалів, пропонуйте їх замовникам, інакше ризикуєте втратити саму платоспроможну частину своїх клієнтів.
   Не забувайте про якісну рекламу. Розміщуйте оголошення в Інтернеті, на сайтах і форумах, поширюйте листівки, роздавайте візитки, не забувайте давати оголошення в газети та тематичні журнали - все це в сумі дасть відмінний ефект.
   При сприятливому розвитку подій, через деякий час, можна відкрити свій бізнес у вигляді власної невеликої студії дизайну. Зарекомендувавши себе на ринку дизайнерських послуг і набравши команду досвідчених фахівців, можна братися і за більш серйозні замовлення. Тобто, займатися не тільки розробкою дизайну квартир, а братися за проектування інтер'єру великих об'єктів, такі як офіси, готелі, кафе, ресторани тощо.