Як створити меблевий бізнес з нуля

 
 Меблевий ринок України на сьогоднішній день насичений і різних меблевих салонів і невеликих фабрик функціонує більше, ніж достатньо. З урахуванням невеликого спаду купівельної спроможності деякі підприємці розчарувалися у своєму бізнесі і втратили до нього будь-який інтерес і тим більше вони не бачать перспектив своєї діяльності. Але так думають ті, хто не вміє чи не хоче пристосовуватися до змінних умов.

   Вибираючи нові меблі, ви могли помітити, що далеко не кожен магазин меблів здатний надати саме ті меблі, які шукає сучасний покупець, що надивився зарубіжних журналів про дизайн інтер'єру та сучасних модних тенденціях у світі меблів. А як ви знаєте європейські меблі кардинально відрізняється від того що може запропонувати український меблевий ринок як за дизайном так і за якістю.
   Асортимент всіх меблевих магазинів схожий на 90%, а в тих поодиноких салонах, наприклад, італійських меблів ціни просто захмарні і товар доступний лише одиницям. Тобто, меблі, яку хоче бачити у себе в будинку вітчизняний покупець, виявляється для нього недоступною. Тільки одиниці вітчизняних виробників сьогодні приходять до вирішення копіювати популярні західні моделі, вартість готового виробу в кілька разів нижче оригіналу при практично ідентичній якості. Хтось може засуджувати, але саме такий підхід до виробництва вивів Китай у світові лідери за дуже короткий термін.
   А це говорити про те, що при сучасному підході далеко не кожен потенційний конкурент у меблевому бізнесі буде в підсумку бути вашим конкурентом. Тому ті декілька меблевих салонів з ідентичним асортиментом у вашому місті, по суті, не є для вас серйозною перепоною, для того щоб відкрити свій меблевий бізнес або меблеву майстерню з виробництва крісел, диванів або журнальних столиків. Тільки моделі повинні бути ексклюзивними, навіть якщо використовувати якісні матеріали, шкіру і деревину, що призведе до подорожчання готового виробу, все одно на вашу продукцію буде попит. Головне сьогодні це створити актуальну пропозицію.
   Прагнення виділяться на ринку ексклюзивним асортиментом меблевої продукції, а також відносно доступними цінами відповідним співвідношенням ціна / якість має бути вашою рушійною силою. Тільки слід безперервно стежити не тільки за закордонними модними тенденціями, а й за смаками споживачів.
   Щодо самого виробничого процесу, то за наявності інвестицій ви можете купити готове виробництво, або знайти виробника, який був би готовий виконувати замовлення по ваших проектах або міг надати «правильну» готову продукцію. Правда, для створення власного виробничого цеху необхідні значні інвестиції, а налагодження роботи підприємства потребуватиме чимало зусиль і нервів. Але в кінцевому підсумку ви зрозумієте, що воно того варто, і даний підхід до створення меблевого бізнесу буде запорукою успіху і рентабельності всього підприємства.