Платіжні термінали: простий, прибутковий і перспективний бізнес

 
 Платіжні термінали на сьогоднішній день є найпопулярнішим способом проведення електронних платежів не тільки на Україні, але і в Росії та багатьох європейських країнах. Що перетворює ринок з прийому миттєвих платежів в одну з найбільш привабливих і перспективних сфер для інвестування.

   Сьогодні мільйони людей через термінали оплачують послуги телефонних операторів, постачальників послуг Інтернету, поповнення електронних гаманців, кабельного телебачення, інформаційних послуг тощо. Обсяг ринку моментальних платежів в Україні просто колосальний. За попередніми даними він збільшиться в два рази. І за прогнозами в найближчому майбутньому він буде стрімко рости головним чином за рахунок збільшення долі не стільникових платежів.
   Якщо говорити про реалії сьогодення, то в Києві, як і в будь-якому іншому великому місті України, за великим рахунком, ця ніша вже зайнята. Для всіх стали звичними десятки платіжних терміналів розташованих в торгових центрах, в будь-якому супермаркеті і практично в кожному магазині. Жодне людне місце не обходиться без мовчазної присутності як мінімум кількох платіжних терміналів.
   Правда, незважаючи на поширеність терміналів у столиці, на периферії ця ніша все ще залишається досить вільною, що дозволяє при незначних фінансових вкладеннях відкрити свій прибутковий бізнес з нуля і зайняти своє місце під сонцем. Адже власна мережа платіжних терміналів на даний момент є досить простим і вигідним бізнесом, ціна якого з часом буде тільки зростати. Відносно невеликий стартовий капітал необхідний для придбання терміналів, вартість яких в середньому складає від 2 до 6 тисяч доларів, дозволить окупити вкладення за кілька місяців. До того ж, це один з найпростіших видів бізнесу. І управління їм не таке вже й складне, як може здатися на перший погляд.
   Для того щоб створити свій бізнес в даній сфері завдання підприємця зводиться до виконання всього двох умов. Перше, це купити платіжні термінали. Що за наявності необхідної суми не становить жодних труднощів. І друге, знайти відповідні місця для їх установки. От саме тут і починається сама цікава й складна частина проекту. Як тільки підприємець почне пошуки людного місця для встановлення своїх апаратів, він відразу побачить, що всі місця просто переповнені.
   В них вже встановили свої термінали ті, хто виявився трохи спритнішим і передбачливим. Вони одними з перших оцінили привабливість і всі переваги цього бізнесу, що дозволило їм в короткий час розширити свою мережу і отримувати непоганий прибуток. Власник терміналів отримує дохід у вигляді комісії за проведений платіж, яка коливається в межах 4-8% від загальної суми всіх проведених через термінал платежів.
   Переваги бізнесу платіжних терміналів очевидні і полягають в наступному:  
 - Істотна економія особистого часу власника бізнесу. Розрахунки проводяться автоматично. Контроль здійснюється через Інтернет.       
 - Мінімум персоналу для обслуговування мережі платіжних терміналів, одна людина обслуговує до тридцяти апаратів. Як наслідок економія на зарплаті співробітників.      
 - Вплив людського фактора зведено до мінімуму.     
 - Сучасні платіжні термінали повністю автоматизовані і можуть працювати цілодобово.
 - Для управління не потрібні спеціальні знання.    
 - Швидка окупність вкладених інвестицій. Окупність одного терміналу в середньому становить близько 4 місяців.        
 - Висока мобільність системи. Термінал в короткий час можна перенести в будь-яке інше місце.