Туристичний бізнес: кому відпочинок, а кому і робота

 
 Туристичний бізнес - одна з найбільш великих сфер, що дозволяює впроваджувати й розвивати нові бізнес-ідеї. Сьогодні бізнесом в туризмі займається практично кожен, кому хоч трохи близька дана тема. Не так вже давно відсоток туристів в нашій країні не перевищував 10-15%. Сьогодні ж практично кожен бажає долучитися до туризму та відпочинку, якщо, звичайно, не брати в розрахунок грудних немовлят та осіб глибоко пенсійного віку. Якщо говорити про прибуткові ідеї для бізнесу в сфері туризму, в першу чергу на думку спадає туристичне агенство. Але не варто забувати про те, що туризм буває не тільки закордонний, але і всередині країни.

   Звичайно, можна орієнтувати бізнес на приїжджих туристів, але можна орієнтуватися і на людей, що віддають перевагу відпочивати в рідній країні або навіть рідному місті. При цьому стати власником такого підприємства можна як мінімум двома шляхами: побудувавши його самостійно або пошукати вже діючу компанію за запитом «продаж туристичного бізнесу» в Гуглі або Яндексі.  
    Екотуризм: туристичний бізнес для сільських жителів Ні для кого не є секретом той факт, що екологічна ситуація у великих українських містах залишає бажати кращого. Дана обставина визначає прагнення городян до екологічного відпочинку. Екологічний туристичний бізнес останнім часом набирає обертів, і українська глибинка стає все більш привабливою не тільки для українців, а й для мешканців інших держав. Організація вихідних на свіжому повітрі обходиться зовсім дешево, а туристи готові платити за чисту атмосферу досить багато. Використовуючи основи математики, дуже просто прийти до висновків про виняткову перспективність екологічного туризму в сільській місцевості. Тури для любителів активного водного відпочинку Україна славиться своїми водоймами, в першу чергу річками. Та й любителів різного виду водного відпочинку знайти не важко. Практично кожен з нас коли-небудь рибалив або смажив шашлики під гітару в теплій компанії біля річки. Тому однією з найперспективніших ідей буде організація спеціальних сплавів на плотах по спокійних річках на протязі 2-3 днів. Ризики для відпочиваючих мінімальні, в порівнянні з рафтингом або сплавами на бурхливих річках. Це дозволить відпочивати цілими сім'ями. Основний заробіток можна збільшувати за рахунок надання додаткових розважальних послуг - від стандартної риболовлі і шашликів біля річки до нічної дискотеки або фольклорних концертів. При цьому подібний вид бізнесу можна не тільки створювати на порожньому місці методом проб і помилок. Можна вчинити набагато простіше - купити вже існуючу компанію, що працює в даній сфері і вже цього літа постаратися окупити її вартість.
   Культурологічний туризм: нові віяння нових часів Ще одним чудовим прикладом бізнесу з нуля є найбільш активно зростаючий сегмент, а саме культурологічний туризм. Даний термін включає в себе не тільки високодуховну та інтелектуальну культуру в звичному її розумінні, але і масову культуру: спортивні заходи, поп-культуру. Також сюди відноситься і народна культура - фольклор: кухня, народні танці, ремесла. За наявності знань з географії місцевості, а також деяких організаторських навичках можна організовувати «культурні тури», які включають в себе відвідування музеїв, театрів, пам'ятників архітектури, спортивних подій, поп-концертів, клубів і т.д.