Як побудувати компанію з підприємницьким духом


   Підприємці - унікальні люди. Вони здатні буквально з нічого побудувати щось видатне.  Підприємці відомі тим, що йдуть на все, щоб добитися своєї мети. Реагуючи на потреби споживачів, вони здатні зробити щось буквально з нічого. Своїм ентузіазмом вони запалюють своє оточення, яке починає працювати набагато ефективніше, створюючи додану вартість бізнесу і його власникам. Складно не загорітися ідеєю створити компанію, в якій би панувала атмосфера підприємництва .
   Нижче шість способів надихнути ваших співробітників на подвиги.

   1. Створіть простір для зростання. Хочете, щоб ваші співробітники мислили як підприємці? Тоді викиньте всю свою ієрархічну систему в компанії, а замість неї створіть систему, яка б дозволяла співробітникам швидко приймати рішення не відходячи від клієнта. Віддайте важелі прийняття рішень співробітникам і потім просто спостерігайте. Зростання не змусить себе довго чекати.
   2. Продавати повинен кожен. Замість того, щоб створювати структуру, в якій частина персоналу створює продукт, а інша - продає його, побудуйте компанію, в якій би кожен був продавцем. Починаючи з секретаря на ресепшині, що приймає вхідні дзвінки, до виконавчого директора, що дає коментарі пресі. Кожен член команди може і повинен грати свою роль.
   3. Дайте їм кермо влади. Щоб ваші співробітники вели себе як підприємці, вам доведеться ставитися до них відповідним чином. Дайте їм повноваження приймати рішення, які реально впливають на їх роботу, а потім зробіть їх відповідальними за результати, що відбуваються.
   4. Постійно експериментуйте. Немає жодного продукту, системи або процесу, які не могли б бути вдосконалені. Тому заохочуйте своїх співробітників на пошуки і впровадження змін, які здобудуть позитивний ефект на вашу компанію.
   5. Свободу папугам. Мікроменеджмент мертвий. Сьогодні в тренді свобода. Допоможіть вашим співробітникам ставити адекватні цілі і дайте їм можливість самостійно знайти шляхи їх досягнення. Швидше за все, ви будете приємно здивовані якістю ідей ваших співробітників.
   6. Заохочуйте зворотній зв'язок. Незалежно від того, чи йде ініціатива ваших співробітників по вірному шляху чи ні, завжди приділяйте час аналізу результатів їхньої праці і майбутнім цілям.
   Якщо ви будете заохочувати своїх співробітників вести себе як підприємці, то вони віддячать вам більш ефективною роботою і залученістю в життя компанії.