Школа англійської мови для дітей - прибутковий бізнес

 
 Незважаючи на велику кількість приватних репетиторів, попит на послуги шкіл англійської мови для дітей, особливо в столиці, залишається досить високим. Це відносно молода, але дуже популярна тенденція. На сьогоднішній день у Києві діє близько 140 шкіл з вивчення англійської, серед яких зустрічаються як мережеві, так і франчайзингові відділення. Приблизно половина з них проводить заняття та розробляє курси для дітей.
   У рамках статті ми будемо розглядати це питання не в плані користі для дитини і причин популярності подібних послуг у нового покоління батьків. Це все очевидно. Нас насамперед цікавить школа англійської мови для дітей як бізнес. За скільки можна відкрити такий бізнес з нуля? Який прибуток він зможе приносити власнику? На який термін окупності вкладень можна розраховувати? Ось головні питання починаючого підприємця.
   Щоб інформація була повнішою, слід почати з самого початку. І так, щоб створити такий бізнес існує всього три варіанти:
   - Відкрити дитячий мовний центр з нуля,
   - Купити франшизу,
   - Купити діючу школу англійської для дітей.
   Якщо розглядати умови великого міста, то перший варіант виявляється найменш привабливим і зручним для реалізації. Але все ж його варто розглянути докладніше.
   Відкрити школу англійської мови для дітей з нуля. Щоб відкрити дитячий освітній центр з нуля, у приватного підприємця обов'язково має бути ліцензія Міністерства освіти, яка дозволяє проводити заняття з виховання та розвитку дітей. Щоб отримати ліцензію потрібна:
   · Педагогічна освіта викладачів,
   · Розроблена програма курсів,
   · Обладнане місце для проведення занять.
   Тобто, підприємець може вкласти гроші в оренду і ремонт приміщення, найняти викладачів, розробити або купити готову програму, але в підсумку по якійсь причині отримати відмову у видачі ліцензії. Не кажучи вже про ймовірність відкликання ліцензії при отриманні скарг протягом першого року роботи .
   Купити школу англійської мови під франшизою. У плані мінімізації ризиків, простоти організації бізнесу, управління та рекламного просування покупка діючої франшизи має незаперечні переваги в порівнянні з відкриттям дитячої школи англійської мови з нуля. Виграшно виглядає цей варіант і в порівнянні з готовою не мережевою школою.
   Інвестиції по суті невеликі, але виглядають досить перспективно. Окупність вкладень в школу англійської мови для дітей складе півтора-два роки. Для того, що б прискорити цей процес, необхідно зосередитися на рекламі, просуванні та розвитку бізнесу. Рішення купити франшизу забезпечить підтримку та допомогу франчайзера, що максимально спростить і полегшить завдання, що лежать перед початківцем підприємцем.