Декілька цікавих бізнес ідей на осінь

   Осінь можна розглядати не лише як настання холодів і поганого настрою, але ще і як гарний привід трохи підзаробити. Як це можна зробити? Запитайте у нас: пропоную Вашій увазі ідеї бізнесу з нуля, розвитком яких вигідно і доцільно займатися саме з наближенням осені.

   Зрозуміло, що на курортах сезонні працівники затребувані, в основному, в розпал літа. Тим не менш, оксамитовий сезон ще ніхто не відміняв. Більше того, осінньому відпочинку, в силу різних причин, віддає перевагу досить велика кількість людей. Отже, можна спробувати щастя і спробувати знайти роботу на узбережжі в якомусь готелі чи ресторані. Однак, перш ніж починати пошук вакансій, оцініть всі "за" і "проти". У потенційного роботодавця, насамперед, необхідно довідатися все про умови проживання і харчування: деякі фірми беруть на себе вирішення цих питань, а деякі можуть запропонувати співробітникові влаштовуватися самостійно. Також не забудьте уточнити розмір заробітної плати, коло обов'язків, години роботи і, звичайно ж, загальний період Вашої зайнятості. Судячи з оголошень в Інтернеті, середня зарплата покоївки становить 2000-3000 грн на місяць і, як правило, витрати на проживання та харчування бере на себе працівник. Невелика примітка: невиключено, що може знадобитися наявність санітарної книжки.

   Сільськогосподарські роботи - чи не сама затребувана діяльність в осінній період. Підприємствам вигідніше залучати сезонних працівників для збору врожаю, ніж утримувати свій великий штат співробітників і виплачувати їм заробітну плату навіть під час простою (наприклад, в зимові місяці). Пропозицій про такий вид зайнятості в Інтернеті просто безліч. Причому, знайти собі підробіток можна не тільки на території рідної держави, а й за її межами: у Польщі, Фінляндії і т.д. Проте, в цьому випадку будьте особливо уважні при оформленні документів і укладення договору з фірмою-роботодавцем. Оплата подібної праці в Україні може бути різною і залежить від багатьох факторів: розцінок підприємства, сортів і видів рослин, які необхідно буде збирати. У середньому, за даними все тих же оголошень на сайтах пошуку роботи, можна заробляти від 50 до 150 грн на день. Але, якщо на перший погляд, роботи по збору врожаю не здаються такими вже складними, не скидайте з рахунків те, що це фізична праця під відкритим небом і в різних погодних умовах. Такий заробіток не підходить людям зі слабким здоров'ям або певними медичними протипоказаннями .

   Навчальна пора. Кінець серпня і початок вересня незмінно асоціюється з приходом нового навчального року. А це означає, що батьки школярів і студентів починають замислюватися про закупівлі всіляких канцелярських приладь, рюкзаків та інших речей, без яких в учня успішно гризти граніт науки навряд чи вийде. На цьому теж можна побудувати свій бізнес. Для початку необхідно підшукати хорошого постачальника з прийнятними цінами, обладнати точку продажів, можна розробити певну маркетингову політику і проводити акції для покупців ( наприклад, знижка при покупці декількох блоків зошитів ) і т.д. Крім того, заробити можна і на пошитті або продажу готової шкільної форми.

   Ще однією бізнес ідеєю, яка, цілком імовірно, принесе непогані плоди саме восени, може стати репетиторство. Вся справа в тому, що школярі, студенти та їхні батьки після літа і початку нового навчального року починають замислюватися про свої проблеми з дисциплінами або, що актуально для майбутніх випускників, про необхідність підготовки до тестування і вступу. Саме в такій ситуації до речі будуть оголошення з пропозиціями про додаткові заняття .

   Серед всіх інших проблем, студенти часто стикаються і з квартирним питанням. З чого випливає, що трохи поліпшити своє матеріальне становище можна за рахунок здачі кімнати або квартири. Однак ставитися до цього питання потрібно теж з обережністю, якщо не хочете у результаті отримати зіпсований ремонт або сусідів, що влаштовують посиденьки до ранку.

   Чесно кажучи, осіннє листя - це цілий плацдарм для розвитку успішного бізнесу. Розповідаємо по порядку. По-перше, заробляти можна на збиранні цього самого листя. Для цього радимо запастися інвентарем, домовитися про те, хто, коли і на чому буде вивозити зібране сміття, дати оголошення в газету і чекати. За умови не надто високих цін і хорошої якості роботи можливий непоганий результат.
   Садівники стверджують, що опале листя - це не тільки красиве природне явище, а й непогана сировина для добрив. Займаючись прибиранням територій від листя можна попутно спеціалізуватися на виготовленні добрив. Але для цього потрібні певні навички або консультація знаючої людини. До речі, пізнавальні статті про приготування добрив з листя є і в Інтернеті.
   І, нарешті, третє. Воно припаде до душі людям, які непогано працюють руками і поважають творчий підхід до справи. З осіннього листя можна робити всілякі вироби або красиві букети. Креатив зараз в пошані, а значить і подібного роду вироби мають всі шанси знайти своїх цінителів і покупців.

   Крім тих бізнес ідей, які я з Вами вже обговорив, можна перерахувати ще дуже багато всіляких напрямків діяльності. Наприклад, восени вельми популярними, а, стало бути, і оплачуваними є роботи з утеплення будинків. Потрібно мати бригаду людей, розібратися в техніці, продумати питання організації праці і рватися в бій. Також підробити можна продавцем овочів, фруктів або теплого одягу, взуття. Вирощування квітів у горщиках - це бізнес, який дасть перші результати навесні, але починати його потрібно саме восени. Також не варто забувати і те, що в осінній сезон, після періоду відпочинків та відпусток, ринок праці починає потроху оживати, а це означає появу нових вакансій. Цілком можливо, що Вам пощастить знайти не тільки сезонну, а й постійну роботу.