Де треба попрацювати, перед тим як відкрити свою справу

 
 Частенько зустрінеш студентів, які хочуть стати підприємцями, але вони абсолютно не розуміють ринок, у них немає необхідних навичок. Найкраще навчання - це отримання практичних навичок. У цій статті розповім про п'ять місць, де треба попрацювати, перш ніж відкривати свою справу.

   1. Торгівля. Немає клієнтів - немає бізнесу. Будь-який підприємець повинен попрацювати менеджером з продажу, таким чином він отримає базові навички в області продажів, побачить багато тонкощів і нюанси торгівлі. Найкращий "продавець" - цей той, хто працює на відсотки, тоді він більш активний і цілеспрямований.
   2. Кафе швидкого обслуговування. У багатьох відомих мережах швидкого обслуговування є жорсткі процедури роботи: певна внутрішня політика, правила, стандарти, які вироблялися довгими роки. Робота у фаст-фуді дуже корисна, тому що вона контролює співробітників виконувати свою роботу на належному рівні.
   3. Фізична праця. Попрацювавши фізично, наприклад, вирити яму або встановити паркан, допомагає людині оцінити складності фізичної праці, а також отримати задоволення від виконаної роботи. Така робота допоможе вам надалі зрозуміти кожного співробітника, незалежно від його статусу на роботі.
   4. Обслуговування клієнтів. Підприємцю завжди треба шукати баланс між потребами клієнта і потребами свого бізнесу. Обслуговуванням клієнтів доводиться займатися на багатьох посадах від відділу скарг до роботи на касі. Робота зі скаргами клієнтів допомагає людині краще реагувати на вимоги самих клієнтів. Швидке реагування служби сервісу - це найкращий інструмент у бізнесі.
   5. Робота нянею. Така робота дозволить вам бути відповідальним за фізичний і емоційний добробут вашої родини. Коли станете підприємцем, ви будете нести ту ж відповідальність за своїх співробітників, оскільки їх добробут залежить від ваших рішень.