Відкриваємо шиномонтаж: бізнес з нуля


   Стати власником шиномонтажу можливо двома способами: купити готовий бізнес або створити свій бізнес з нуля. Для любителів першого варіанту, на вибір існує ціле море пропозицій. Однак, покупка діючого бізнесу зажадає істотно великих капіталовкладень, ніж спроба створити шино-монтажну майстерню з нуля. Спробуємо скласти спрощений бізнес план з відкриття шиномонтажу в Україні, щоб побачити, у скільки нам це може обійтися.

   Вибираємо місце для майстерні. Коли ви почнете шукати відповідне місце для розміщення вашої майстерні, ви виявите, що більшість самих «жирних» місць давно зайняті. І ваше підприємство зможе приносити прибуток тільки в тому випадку, якщо буде розташовуватися недалеко від жвавої автомагістралі, або великого гаражного кооперативу. І більшість таких місць вже давно експлуатують конкуренти. Зневірятися, звичайно, не варто - потрібно вивчити попит . Наприклад, може бути так, що якась майстерня не справляється з потоком клієнтів - це сигнал про те, що в даному районі попит на подібні послуги досить високий. Не поспішайте відкривати свій бізнес на протилежному боці вулиці від конкурента - отримаєте зайві проблеми. Більш уважно вивчити місцевість в цьому випадку просто необхідно.
   Вибір потрібного приміщення. Досить часто подібні сервіси зустрічаються і в простих залізних бункерах. Але, найчастіше, це все ті ж приміщення нежитлового фонду, взяті в оренду. Вартість оренди такого приміщення стартує з 10 $ за квадратний метр. Ідеальним для шиномонтажної майстерні вважається приміщення площею в 40 - 50  квадратів.
   Закуповуємо обладнання. Будь-яка шиномонтажна майстерня не обмежується лише заміною коліс. Найчастіше пропонуються послуги з балансування коліс. Найпростіший і дешевий верстат для балансування обійдеться в 1400 доларів. Для придбання балансувального стенду доведеться розщедритися ще на 1000 $. Додайте до цього вартість домкратів, компресора, інших інструментів. Загалом, на виході виходить сума приблизно в 3500 - 4000 $. З одного боку це не мало, а з іншого боку прикиньте в умі скільки коштує відкрити сто і ви зрозумієте, що варіантів не так вже багато. Правда, є можливість придбати весь комплект необхідного обладнання (таких пропозицій останнім часом у мережі досить багато).
   Підбираємо персонал. Працівник майстерні не повинен відповідати якимось фантастичним вимогам. При цьому, майстер повинен виконувати свою роботу досить швидко - який клієнт буде чекати поки працівник годину возиться з одним колесом?