Як відкрити свій магазин взуття


   Сьогодні в будь-якому місті стільки магазинів взуття, що стає дивно, звідки береться стільки покупців. Насправді, це дійсно досить вигідна і прибуткова жилка, в якій завжди можна знайти щось своє, особливий напрям. Розглянемо, як відкрити свій магазин взуття.

   Для того щоб займатися підприємницькою діяльністю, потрібно бути підприємцем. Для цього необхідно пройти реєстрацію в податковій, а якщо ви плануєте брати на роботу продавців та інший персонал - то ще й у страховому та пенсійному фондах, на цей раз в якості роботодавця.
   Готуйтеся до того, що паперові справи займуть деякий час. При реєстрації вам запропонують вибрати одну з трьох можливих систем оподаткування - тут все індивідуально, тому заздалегідь проконсультуйтеся з бухгалтером чи юристом.
   Успіх вашої торгової точки на 60 % залежить від того, наскільки правильно ви вибрали місце. Ідеально, якщо це невеликий відділ в торговому центрі - в таких місцях завжди відмінна прохідність. Підійде і варіант розташування біля великого бізнес-центру. Це місце має бути розташоване в центрі міста, так, щоб велика кількість людей знали про це.
   Саме від цього показника найчастіше залежить, чи вигідно відкривати магазин взуття. Якщо ви вгадали з місцем - це вже половина успіху.
   Сьогодні можна легко відкрити магазин взуття, купивши франшизу відомої марки, яка давно себе зарекомендувала. Втім, завжди залишається і варіант закупівель різноманітного товару через інтернет - сьогодні багато постачальників пропонують досить вигідні ціни. До того ж, ви добре заощадите на поїздках за кордон, які в часи 90- х були основним методом отримання якісного товару.
   Вибираючи асортимент, спочатку озирніться, чого бракує у вашому місті. Взуття може бути економ і преміум-класу, для худих або для повних , для чоловіків або для жінок, для дітей і для підлітків. Завжди є порожня ніша, яку ви цілком можете зайняти. Універсальної відповіді на питання про те, який відкрити магазин взуття, не існує - тут потрібно придивитися і до свого міста і до місця, в якому ви вирішили відкривати свою справу.
   У будь-якому магазині повинні бути приємні, привітні і компетентні продавці, які розбираються в розмірі, мають почуття смаку, можуть ненав'язливо пропонувати додаткові аксесуари і т.д. Відмінно, якщо для початку ви будете одним з них, щоб поставити спілкування з клієнтом на потрібний рівень.
   Чи варто відкривати магазин взуття з низьким початковим капіталом? Врахуйте, що перші місяці ваш магазин навіть при дуже хорошій рекламі ( в наші дні це, перш за все, радіо і контекстна реклама в інтернеті) навряд чи буде приносити прибуток. У вас повинен бути запас мінімум на півроку, який дозволить вам і оплачувати рахунки за оренду, і платити своїм продавцям-консультантам, і продовжувати рекламувати торгову точку.
   Реклама - це найголовніше. Безкоштовне «сарафанне раді », звичайно, ніхто не скасовував, але якщо назва вашого магазинчика буде у всіх на слуху, ви набагато швидше почнете отримувати прибуток. Організуйте магазину пишне відкриття, нехай всі отримають подарунки та знижки. Такий початок задасть тон всій роботі!