Власний бізнес з пошиття та ремонту одягу

   Основна частина людей, які прагнуть до досягнення фінансової незалежності, розуміють, що працювати на когось - це зовсім не їх шлях . Усвідомивши, що в якості найманого працівника багатства не нажити, вони починають замислюватися над питанням створення власного бізнесу і часто їх думки зосереджені на відкритті особистого бізнесу або про організацію власного виробництва будь-яких товарів, що користуються попитом. Варіантів тут більш ніж достатньо. У даній статті ми розглянемо організацію бізнесу, пов'язаного з ремонтом та пошиттям одягу. Такий вибір цілком зрозумілий - одяг, як і продукти харчування, буде користуватися попитом завжди, а, значить, шити його вигідно!

    Розпочати власний бізнес з пошиття та ремонту одягу можна відкривши невелике ательє. Експерти рекомендують орендувати приміщення площею не менше 25 м2 для розміщення адміністратора, примірювальньої і безпосередньо робочої зони. Втім, дана площа є мінімальною. Краще знімати більш просторе приміщення. Розміщувати ательє рекомендується на першому поверсі. Ідеальним варіантом стане розташування в жвавій частині міста: поряд із зупинками або в торговому центрі .
    Фахівці наводять статистику, з якої випливає, що забезпечення ательє всім необхідним по мінімуму обійдеться не менш, ніж в 20 тис. грн.. Іншими словами, для відкриття даного виду бізнесу необхідна наявність стартового капіталу. На ці гроші можна буде придбати промислові швейні машини, закрійний стіл, кілька манекенів, витратні матеріали та інші предмети, необхідні для функціонування майстерні з ремонту та пошиття одягу. Можна істотно заощадити, якщо придбати старе обладнання, однак у цьому випадку необхідно ретельно перевірити його на працездатність. Можливо, також доведеться виділити додаткові кошти на проведення невеликої рекламної компанії.
    Особливу увагу слід приділити підбору персоналу. Від уміння працівників або робітниць залежатиме те, чи прийдуть клієнти наступного разу саме у ваше ательє або відправляться до ваших конкурентів. Тут же слід зазначити, що працю кваліфікованої швачки доведеться оплачувати відповідним чином. Втім, якщо справи підуть добре, прибуток буде з лишком перекривати всі витрати. Знайти персонал можна за оголошеннями в рекламних газетах. Вони ж допоможуть вирішити питання: де купити в'язальну машину та інше обладнання для ательє з пошиття та ремонту одягу?
    Підходьте до розвитку власного бізнесу з належною наполегливістю і результат не змусить себе чекати!