Як розпочати власний бізнес без вкладень?

 
 Що відрізняє підприємця від звичайної людини? Бажання ризикнути, змінити звичний спосіб життя і почати свій бізнес, навіть не маючи для цього достатньо коштів! У бізнесі головне не гроші, а ідея і бажання. Якщо Ви вірите в свою ідею, і готові її реалізувати - Ви досягнете успіху!
   Однак, починаючи бізнес без вкладень, треба пам'ятати, що Вам будуть недоступні багато речей. Ви не зможете орендувати офіс, не зможете наймати співробітників, не зможете провести широку рекламну компанію. Але вихід є.

   Спочатку офісом може служити Ваша власна квартира, функції співробітників будете виконувати Ви самі, а широку рекламну кампанію цілком можна замінити доступними методами рекламування.
   При цьому бізнес без вкладень має і свої позитивні моменти.
   По-перше, Ви застраховані від фінансових втрат. Максимум що Ви можете втратити, це свій час.
   По-друге, Ви застраховані від візитів податківців, пожежників, медиків, СЕС та представників інших інстанцій - мікробізнес їх не цікавить.
   Природно, без вкладень неможливо почати торговий або фінансовий бізнес, зате розширюється можливість діяти у сфері послуг. Дуже часто великі і середні компанії залишають цю сферу без уваги або необгрунтовано завищують ціни на свої послуги. Ось тут то і можна зайняти свою нішу. Головна проблема при цьому - реклама своїх послуг. Враховуючи, що Ви починаєте бізнес без вкладень, є кілька недорогих методів ведення рекламної кампанії.
   1. Реклама своїх послуг у місцевих засобах масової інформації. Гарну віддачу дає розміщення оголошень в газеті безкоштовних оголошень. Читачі такої газети - цільова аудиторія.
   2. Реклама через Інтернет. У кожному регіоні є свої відомі і відвідувані сайти, що мають дошку безкоштовних оголошень. Розміщуйте там раз на день свої оголошення.
   3. Розклеювання оголошень і рекламних листівок. Дуже ефективний метод, особливо якщо розклеювати рекламу безпосередньо в під'їздах будинків, якщо Ваші послуги призначені для звичайних людей.
   4. Реклама через знайомих. Ваші знайомі та родичі можуть стати першими споживачами Ваших послуг. А потім розповісти про Ваші послуги своїм знайомим чи друзям. Незабаром у Вас з'явиться широке коло клієнтів. Використовуючи ці методи, Ви значно заощадите на рекламі і зможете вкласти кошти, що звільнилися в розвиток бізнесу.
   Отже, якщо Ви відчуваєте в собі сили почати свій бізнес - не зволікайте, починайте!