Скільки коштує хороший сайт з доходом?

 
 Хто сьогодні не хоче почати бізнес в інтернеті? Працювати на самого себе і поступово підвищувати свій рівень заробітку. Правда, щоб вийти на більш менш відчутну суму на місяць може знадобитися вкладати свій час на протязі 2-3 років... Тому іноді легше просто купити сайт з доходом і отримувати стабільний прибуток відразу ж, докладаючи мінімум зусиль і часу. Але це «геніальне» рішення насправді тягне за собою масу труднощів.

   Потрібно для початку знайти такий сайт. Потім переконатися в його прибутковості. І після цього спливає делікатне питання ціни. Саме питання вартості сайту з доходом є одним з головних каменів спотикання для інвесторів.
   Головною складовою вартості сайту, є дохід від його монетизації. На сьогоднішній день способів монетизації інтернет трафіку існує безліч і різних за складністю та вартістю. Часто власник використовує декілька способів одночасно, тому необхідно попередньо обговорити, скільки часу необхідно приділяти роботі з сайтом, і яку віддачу можна від цього отримати. Працювати за копійки по вісім годин на день можна і на звичайній роботі. Але ж ви хочете не цього.
   Також як і вартість діючого бізнесу, вартість сайту, який приносить прибуток, оцінюється за рівнем доходу за певний період часу. Як правило, вартість сайту визначається як сумарний дохід за термін від 6 до 24 місяців. Відповідно і окупність повинна бути сумарною. Тобто, якщо сайт на даний момент приносить в місяць 300 $, то його вартість може становити в межах 1800-7200  $.
   При цьому верхня і нижня межа вартості кардинально відрізняються. Це залежить від історії сайту, стабільності роботи, відвідуваності та інших особливостей. Врахуйте, що значення мають тільки поточні доходи. Довгострокові перспективи про прибутковість інтернет-бізнесу робити вкрай складно і небезпечно.
   Незважаючи на те, що інтернет дуже динамічне і мінливе середовище, сайт з окупністю менше 3-х місяців купувати не варто ні в якому разі. Це може говорити про те, що продавець шахрай, а позитивні показники сайту носять короткочасний характер.
   Про якість сайту з першого погляду може багато сказати присутність сайту в рекламній мережі Яндекса і Google Adsense. Справа в тому, що оголошення Google Adsense не транслюються на підозрілому сайті з причини його бана пошуковою системою. Як правило, багатьом потенційним покупцям про це відомо. Перевірити зайвий раз якість пропозиції настільки простим способом буде далеко не зайвим.
   Зазвичай, власник сайту виставленого на продаж, які отримують дохід з рекламних мереж, надають скріншоти цих доходів. Зверніть увагу, що персональні дані на скріншоті краще затерти в графічному редакторі.