Бізнес ідеї для гуртожитку

 
 Брак грошей особливо відчутний в студентські роки. Потреби ростуть, а дохід майже на нулі. Як забезпечити собі стабільний прибуток не на шкоду вільному часу? Ми розповімо про три варіанти заробітку, які можна реалізувати в умовах студмістечка.
   Відкрити свою невелику справу нескладно. Головне знайти підходящу ідею для бізнесу і мати бажання її втілити в життя. При цьому фінансові можливості мають другорядне значення.

   Ксерокопіювання і роздрук тексту на лазерному МФУ. Найменш витратним варіантом заробітку з перерахованих у цій статті є надання послуг лазерного БФП. Цей пристрій поєднує в собі функціонал принтера, сканера, а іноді і факсу, що зробило його просто незамінним атрибутом будь-якого офісу.
   Багатофункціональний копіювальний апарат дозволяє копіювати, сканувати і друкувати документи зі схемами та графіками з високою чіткістю і за мінімальною собівартістю.
   Попит на подібні послуги в гуртожитку будь-якого навчального закладу гранично високий. У період сесії практично цілодобово. Так роздрукувати шпору може знадобитися і в 4.00 ранку. Коли цілком очевидно, що вивчити вже не встигнеш.
   Купити лазерний монохромний МФУ можна за суму в межах 1'500 - 2'000 тисяч гривень, які відіб'ються за перший же семестр. Якщо звичайно обійтися без панібратства і бартеру.
   
   Пральна машина з монетоприймачем. Вендингові прально-віджимні машини (з монетоприймачем) досить поширене явище в гуртожитках, мотелях, хостелах, міських пралень самообслуговування, які розташовуються в густонаселених районах.
   Існує два варіанти:
· Купити пральну машину вже з вбудованим монетоприймачем,
· Купити звичайну пралку і вмонтувати в неї монетоприймач. Вартість монетоприймача становить від 50 $. Приблизно в стільки ж обійдеться і його установка.
   Краще вибрати другий варіант, так як він менш витратний і більш простий в реалізації. Але в будь-якому випадку питання установки необхідно буде вирішити із завідуючою гуртожитком, адміністрацією студмістечка, проректором з господарської частини і т.д. Загалом, побігати з папірцями і пооббивати пороги доведеться. Але воно того варто.
   Вендинговий кавовий апарат. Гуртожитки ВНЗ та різні навчальні заклади є одними з найбільш дохідних місць для установки кавових апаратів. Єдиним недоліком подібного розташування можна назвати проблемність. І проблеми ці пов'язані не стільки з етапом отримання дозволу на установку, скільки з подальшою експлуатацією.
   Студенти - дуже активна і енергійна цільова аудиторія, що неодмінно відбивається на навколишньому оточенні. Зокрема це стосується творчих особистостей, які своє «образотворче мистецтво» намагаються залишити на всіх відповідних поверхнях, включаючи і кофеаппарат. У гіршому випадку деякі можуть просто самостверджуватися за рахунок псування чужого майна, що буде набагато гірше нешкідливого напису.
   Але подібна ситуація далеко не скрізь. Щоб визначити наскільки ризикованою може виявитися установка вендингового автомата досить поглянути на стан приміщень ВНЗ.