Ідея для бізнесу - ландшафтний дизайн

   З ростом будівництва котеджів, затребуваність послуг з облагороджування прибудинкової території стрімко зросла. Це робить бізнес з нуля у сфері ландшафтного дизайну дуже перспективним і прибутковим напрямком діяльності.
   Зазвичай бізнес з ландшафтного дизайну відкривають досвідчені дизайнери, які є генераторами творчих ідей, або будівельники, що володіють великим досвідом роботи в даній сфері. У будь-якому випадку обов'язкова наявність в команді дендролога і ландшафтного дизайнера. Це ключові фігури в цьому бізнесі.

   Основним нюансом роботи ландшафтного дизайнера є необхідність хоча б елементарних пізнань у дендрології. Так як деякі рослини можуть бути просто несумісні і заважати нормальному росту один одному, що відбитися на кінцевому результаті і зовнішньому вигляді ділянки.
   Щоб задовольнити потреби клієнтів компанія повинна пропонувати повний комплекс послуг: розбивка газонів і квітників, зелені насадження, альпійські гірки, мощення доріжок, освітлення та альтанка - це тільки частина.
   Фонтанчики, штучні водойми, струмки, автоматичний полив вимагають певного обсягу знань з установки дренажних систем, водостоків та каналізації. Це вимагає досвіду роботи з насосним обладнанням, від надійності якого залежатиме робота всієї системи.
   Не варто обмежуватися тільки ландшафтним дизайном. Постійне джерело доходу можуть забезпечити послуги з догляду за присадибними ділянками. Ця ніша на сьогоднішній день так само залишається практично незайнятою. Ще 5-10 років тому в подібних послугах потребували одиниці. Зараз же попит на послуги професійного садівника стабільно зростає.
   Що стосується інвестицій, то на старті вам буде досить 10 000 $, на які можна придбати не тільки основне обладнання (лопати, садовий інвентар, болгарку, перфоратор, дрель, бетономішалку), але також і старий напіввантажний мікроавтобус для перевезення працівників та інструменту.
   Ландшафтні дизайнери, як правило, виїжджають на об'єкт до замовника - наявність офісу не обов'язкова, що, безумовно, є великим плюсом і економією на оренді.
   Обов'язкова наявність свого сайту в інтернеті, де будуть розміщені фотографії готових робіт та контактні дані. В інтернеті можна не обмежуватися продажем своїх послуг. Продаж обладнання для дренажу та каналізації, насосів, садового інвентарю принесуть вам непоганий додатковий дохід.
   Благоустрій прибудинкової території включає в себе установку каналізаційної системи. Покупцям і клієнтам ви повинні рекомендувати тільки найкраще.
   Оскільки географія діяльності компанії буде обмежена 30-50 кілометровим радіусом, гарну віддачу принесе розклеювання оголошень на території найближчих котеджних селищ. Надалі якісна робота забезпечить потік клієнтів за рекомендацією.