Бізнес в мережі - переваги і недоліки

   Переваги кіберпростору привабливі не тільки для бізнесменів, а й для користувачів мережі. Доступність в будь-який час доби, найширший вибір, надання максимально повної інформації, відомості про товари і ціни і можливість їх порівняти, індивідуальне обслуговування кожного клієнта - все це приваблює сюди все нових і нових відвідувачів. Таким чином, створюється успішна платформа для розвитку інтернет бізнесу.

   Заробляти в інтернеті - реально! Привабливість он-лайн бізнесу дуже висока. Перш за все тому, що він виключно зручний і не вимагає великих стартових витрат - адже ні офісного, ні складського приміщення на початковому етапі не знадобиться.
   Щоб почати працювати, достатньо мати комп'ютер з виходом в інтернет, час і деякі знання і навички. Заробляти в мережі можна в будь-який час, навіть не встаючи при цьому з улюбленого крісла. Ваш бізнес належить тільки вам - ви самі собі і бос, і підлеглий!
   Більшість інтернет-підприємців починають з створення власного сайту (блогу) і продажу реклами.
   Якщо ви, наприклад, добре шиєте, можна створити сайт, який буде містити безліч корисної інформації про цей вид рукоділля. Таким чином, ви привернете нових клієнтів.
   Корисними можуть стати проекти туристичної спрямованості. На його сторінках можна розповідати про різні світові пам'ятки, про готелі та іншу інформацію, корисну туристам.
   До чого дійшов прогрес. Інтернет хороший, насамперед, тим, що всі процеси можуть бути автоматизовані. І одна-дві людини цілком справляються з гігантським оборотом. Це ще і істотна економія - немає необхідності платити співробітникам, які можуть виявитися безвідповідальними, все зроблять роботи і скрипти. Вони-то точно не будуть лінуватися, хворіти і відпрошуватися з роботи.
   Мінливість кіберпростору змушує підприємця теж бути гнучким. В інтернеті різних відомостей дуже багато, але інформація тут досить швидко застаріває. Тому неодмінно потрібно навчитися відстежувати тенденції і постійно практикуватися. Якщо все організовано правильно, то звичайна рентабельність інтернет-проектів складає близько 50 %, причому, ринок постійно продовжує рости, а разом з ним збільшується і число клієнтів.
   Трохи про недоліки. Недоліки віртуального бізнесу, як це часто буває, є продовженням його ж переваг. Мінливість Всесвітньої Павутини обертається нестійкістю попиту на послугу. Крім того, досить легкий старт привів у бізнес багато недобросовісних «гравців» - будьте готові до обману і нечесних прийомів.