Бізнес на ремонті квартир

 
 Розглядаючи різні ідеї для бізнесу, ми довго не звертали уваги на такий варіант заробітку як ремонту квартир. Тому були свої причини. І досить вагомі. Пояснювати їх не має ніякого сенсу, особливо тим, хто знайомий з ситуацією що склалася у будівельній галузі після 2009 року.
   Якщо вам прийшла в голову ідея займатися ремонтом, значить, ви працювали в цьому напрямку або безпосередньо пов'язані з даною сферою, знаєте ринок, маєте зв'язки і можете без труднощів набрати бригаду з двох-трьох професіоналів.

   
   Незалежно від того де ви знаходитесь, географічно можна виділити основні складові успіху в цьому бізнесі:
   Гнучкість. Часто люди не можуть дозволити собі зробити ремонт відразу у всій квартирі або будинку. І якщо поклеїти шпалери можна своїми силами, то зробити якісний ремонт на кухні чи у ванній, як правило, пов'язаний з плитковими роботами і установкою сантехніки, можуть тільки фахівці. Подібні роботи не тільки трудомісткі, але ще і найбільш дорого коштують. Так що така спеціалізація буде цілком рентабельна.
   Комплексний підхід до питання. Ремонт того ж санвузла пов'язаний з великою кількістю операцій: демонтаж старої сантехніки і плитки, винесення будівельного сміття, безпосередньо сам ремонт і установка нової сантехніки. Клієнт хоче отримати приміщення «під ключ» і потрібно йому це гарантувати.
   Гарантія якості. Від цього фактора ні багато ні мало залежить майбутнє вашого підприємства. Як відомо, погана слава поширюється дуже швидко, так що потрібно буде гарненько попрацювати над позитивною репутацією, яка забезпечить нові замовлення.
   Оперативність і пунктуальність. Точність - ввічливість королів. Так що якщо ви вирішили стати королем ремонтів - завжди дотримуйтеся обумовлені терміни. Можна говорити термін з запасом. Краще на кілька днів виконати роботу раніше, ніж затримати.
   Бізнес по ремонту квартир знову нарощує обсяги. Так що якщо ви раніше займалися подібною діяльністю - саме час згадати колишнє.