Як побудувати бізнес в маленькому місті


   Бізнес в маленькому місті хороший тим, що тут і можливості займатися чимось непогані і конкуренція невелика. Та й працівників знайти трохи простіше, адже найчастіше в таких містах високий рівень безробіття.
   Бізнес в невеликому місті найчастіше відкривають ті, у кого немає бажання їхати кудись працювати або трудитися у власному місті за маленькі гроші. Адже в невеликих містах рівень заробітних плат часто дозволяє просто виживати, щоб придбати щось варте - людям часто доводиться збирати гроші тривалий час. Ось і доводиться задуматися над тим, щоб працювати на себе.
   У великому місті далеко не всі жителі прагнуть відкрити свій власний бізнес. Іншими словами, в процентному співвідношенні, підприємців (принаймні, потенційних) в маленькому місті більше. Обумовлено це тим, що рівень зарплат абсолютно різний. Природньо, що у великому місті більше варіантів організації бізнесу. Тут легко підуть такі ідеї, про які жителі невеликих населених пунктів навіть не замислюються.

   Відкриваючи бізнес в маленькому місті, потрібно розуміти, що терміни окупності можуть бути значно більшими, ніж у великих містах. Пов'язано це з товарообігом, який, як не крути, але за наявності невеликого числа клієнтів буде невеликим.
   Але є в бізнесі в невеликому містечку і свої переваги. І найголовніша з них - це низька конкуренція. Звичайно ж, продуктових магазинів вистачає і тут, але деякі перспективні бізнес-ідеї тут досі не реалізовані. Потрібно тільки лише побачити їх і вчасно зайняти цікаву і прибуткову нішу.
   Якщо ви вирішили створити бізнес в маленькому місті, то в першу чергу зверніть увагу на елементарні людські потреби і подивіться, як ви зможете їх задовольнити. Їсти, потребувати медичної допомоги, перукарських послуг, освіти люди будуть завжди.
   Медичні послуги. Люди у всі часи потребували якісної медичної допомоги. Зазвичай в маленьких містах цей напрямок малорозвинений. Державні лікарні сповнені черг, та й отримати медичну допомогу буває вкрай важко: то талончики на місяць вперед закінчилися, то доктор у відпустці, то апаратура не працює, а альтернативного варіанту, куди можна було б звернутися за допомогою немає.
   Найбільша витратна частина клініки - це купівля медичного обладнання. Сучасне обладнання коштує дуже дорого, наприклад, ультразвуковий апарат коштує не менше $ 160 тис., діагностичний апарат для лабораторії - від $ 10 тис. до $ 70 тис.
   Часто на початковому етапі в клініку закуповується не нове, а б\у обладнання. Це не завжди означає, що якість медичних послуг від цього страждає. Все в даному випадку залежить від кваліфікації лікаря.
   Також зверніть увагу на отримання ліцензії. Медицина - це саме той напрямок, де потрібно отримати всі необхідні дозволи для роботи, адже за будь-яких перевірок на вас звертатимуть особливу увагу.
   Сфера харчування. Якщо у вас вийде задовольнити смакові забаганки клієнтів, то у вас вийде добитися успіху.
   Самою незаповненою поки залишається ніша піцерій. Часто люди з маленьких міст, потрапляючи у великі населені пункти намагаються зайти в піцерію. Закладів, де готували б смачну піцу в маленьких містах немає. Задоволення не дуже дороге, тому багато людей люблять подібні заклади. До того ж вони зручні для зустрічі з компанією, тому користуються популярністю.
   Якщо ви вирішили відкрити подібний заклад, зверніть увагу на всі норми і вимоги до піцерій і кафе. Адже з якимись порушеннями ви навряд чи зможете працювати. Також не забувайте про смаки потенційних клієнтів. Перед відкриттям не полінуйтеся їх вивчити, це допоможе більш чітко розуміти, що і для кого ви робите.
   Перукарня. Перукарські послуги є одним з тих бізнесів, які потрібні завжди, недарма вони входять в ряд послуг першої необхідності. У даних послугах потребує практично все населення. Цей бізнес не схильний до різких коливань, попит на ці послуги буде завжди, якщо послуги, що надаються конкретною перукарнею, будуть задовольняти запитам клієнтів. Бар'єри для входження в цей бізнес порівняно невеликі, капітал на відкриття перукарні потрібен не дуже великий і це ще один плюс на користь цього бізнесу. Завдяки всім цим факторам бізнес-ідея відкриття своєї перукарні дуже популярна серед малого бізнесу.
   Перед тим, як приступити до активних кроків з відкриття перукарні, потрібно вивчити якомога більше інформації по цій темі. Черпати інформацію можна з тематичних журналів, книг, можна відвідати галузеві виставки, почитати інформацію в Інтернеті. В обов'язковому порядку необхідно познайомитися із законодавчою базою, що регулює роботу перукарень та відвідати якомога більше діючих перукарень, помічаючи цікаві моменти, які можна буде використовувати в роботі своєї перукарні. Після того, як перші уявлення про роботу перукарні сформовані, можна рухатися далі.
   У маленькому місті важливо вивчити те, що вже існує. Вам необхідно запропонувати жителям міста те, чого у них ще немає. Особливу увагу зверніть на співвідношення у ваших послугах ціни і якості, адже люди часто вибирають те, що подешевше, але про якість теж не варто забувати.
   Репетиторство. Відкриття приватної школи в маленькому місті не завжди виправдано, а от заробляти на репетиторстві - дуже навіть не погана ідея.
   Репетиторство передбачає навчання і допомогу в засвоєнні будь-яких знань на приватній, комерційній основі. В основному, репетиторами стають ті жінки, які отримали педагогічну освіту або є професіоналами в тій чи іншій галузі знань. Найбільш легко і вигідно займатися репетиторською діяльністю вчителям зі школи, викладачам з вищих навчальних закладів, а також вихователям дитячих садків. Але все ж навіть звичайна людина, наприклад, студент або домогосподарка можуть зайнятися настільки важким, але дуже приємною працею - допомагати дітям. Для того, щоб почати працювати репетитором, вам не знадобиться спеціальна освіта, але потрібно мати сильне бажання навчати, вміти спілкуватися з людьми, а також бажання пізнавати нове.
   Всі чудово розуміють, що кожна робота передбачає наявність як переваг, так і недоліків. Те ж стосується і репетитора, спеціальність якого має свою своєрідну специфіку. Найбільш важливим негативним фактором, з яким ви, як початківець репетитор з музики, можете зіткнутися - це можливість знайти важко навчаючого учня. Важкою така ситуація виявиться саме для вас, коли ви будете дивитися в очі його батькам, які й найняли вас, щоб підтягнути дитину з того чи іншого предмету. Але бувають діти, яким не до душі той чи інший предмет, і вони не зможуть його зрозуміти. Якщо вам попався такий учень, вам необхідно про все повідомляти батькам - як про прогрес, так і навпаки.
   Серед позитивних моментів варто відзначити можливість самореалізації. Репетитору завжди дуже приємно, коли вони дивляться на учнів і бачать їх вдосконалення. Також варто відзначити відсутність начальства і можливість працювати за своїми власними методами навчання. Це дуже важливо, особливо, якщо ви знайдете ту систему, яка буде відрізнятися продуктивністю. Більше того, ви зможете працювати у зручний вам час і планувати його на свій розсуд. І, звичайно, важливим чинником є ​​оплата праці. Ні для кого не секрет, що приватне репетиторство оплачується досить непогано, особливо, якщо ви можете віднести себе до професійного викладача.
   
    Різні автосервіси, мийки, магазини запчастин також будуть дуже актуальними ідеями бізнесу для маленького міста. Кількість автомобілів щодня збільшується. А машини мають властивість забруднюватися і ламатися. І далеко не завжди надається можливість відшукати все необхідне в своєму місті.