Як відкрити пральний бізнес

   Дуже давно існує цікава і прибуткова ідея по відкриттю пральні. За допомогою цієї ідеї Ви можете отримати новий досвід не тільки в чомусь новому для Вас, але також зможете досконально вивчити всі цікаві сторони в цій сфері при побудові бізнесу.
   Пральний бізнес або як відкрити пральню. У багатьох людей, які в своєму житті частенько змінюють місце проживання, а також відправляються в дуже тривалі відрядження або поїздки, не завжди є час для оренди або купівлі обладнаної квартири, в якій повинна бути пральна машина. Серед таких людей важливо відзначити і студентів, які проживають в гуртожитках, вони також обмежені своїм часом та й самим бажанням чистки свого одягу. Проте, чистити/прати свій одяг необхідно, питання в тому, де це зробити.

      
   Найголовніше, що нам необхідно для старту - саме приміщення. З самого початку рекомендується орендувати одне, а потім, при великому прибутку в Вашу сторону Ви завжди можете орендувати додаткові приміщення, які будуть являтися точками прийому одягу для прання. Такі точки повинні бути мінімальними по всій своїй площі. Рекомендується, звичайно ж, орендувати в спальних районах, біля гуртожитків, університетів і т.п. В орендованих приміщеннях слід ставити пральну та сушильну техніку.
   Організація роботи в пральні. Коли справа доходить до покупки необхідного обладнання, воно може бути різним, як вітчизняним, так і зарубіжним. Сюди можуть входити пральне, сушильне обладнання, прасувальні дошки і різні праски. Що стосується оптимізації роботи, техніка повинна бути різних потужностей, щоб уникнути перевантажень і / або простоїв. Щодо картриджів, їх роль зводиться в основному до прального порошку для різних типів речей, кондиціонерів для тканин, виведення плям. Зауважте, одна добова зміна вимагає приблизно 6-8 кілограм порошку. Це повинні бути зарекомендовані себе продукти, які гарантують результат. Також потрібно відзначити роботу персоналу, в такій сфері потрібні грамотні, а також ввічливі люди на всі Ваші пункти прийому. Вони повинні знати толк в усіх технологіях і видах прання різних матеріалів і фактур тканин.
   Приміщення під пральню в дитячому садку. Мається на увазі не просто оренда приміщення в старому непрацюючому або в підвалі працюючого дитячого садку, а безпосереднє співробітництво з дитячим садком. Що стосується параметрів приміщення, в якому буде розміщена сама пральня, вони повинні бути такими: площа - не менше ніж 20 м2. Тут все залежить від обороту білизни. Приміщення повинно бути обладнане каналізацією, водопроводом, а також вентиляцією і енергопостачанням. Наявність подачі гарячої води необов'язкова, адже можна використовувати водонагрівачі, і, звичайно ж, все перекриття вимагається покрити звукоізоляційним матеріалом. Для проведення «днів чистоти» у кожної групи в дитячому садку повинен бути свій день - так буде простіше і Вам, і нянечкам. Наприклад, молодші групи в понеділок, середні у вівторок і т.д. В обсяг робіт входять халати, усілякі рушники тощо. Сушіння одягу робиться звичайною праскою.
   Пральня: бізнес план. Щоб відкрити свою пральню, потрібно мати не дуже великий капітал, приблизно 10-12 тисяч доларів. В нього входять початкові витрати на саму оренду приміщення, десь 1 тис. доларів на місяць, закупівля обладнання може складати 8-9 тисяч доларів, дивлячись, де купувати і яка за функціоналом буде техніка. Важливо також пам'ятати про саму оплату Вашому працюючому персоналу. Що стосується самоокупності, така бізнес ідея може повністю відшкодувати Ваші вкладення лише за рік, важливо вибрати вдале місце розташування своїх пралень. Ще важливо відзначити, що ця ідея досить актуальна через наявність постійного попиту на ці види послуг.
   Безумовно, відкриття пральні принесе Вам великий дохід, якщо Ви будете нею займатися, просувати свої точки обслуговування, створювати комфорт людям і зручність, забезпечувати якісну чистку речей. Грунтуючись на зайнятості людей і обмеженнях їх за часом, Ви створюєте для них додаткові послуги, що для них прекрасно в плані економії часу, і для Вас чудово в плані набору клієнтів і прибутку.