Продаж живих ялинок - новорічна бізнес-ідея

   Попит на живі ялинки буває лише раз на рік. Однак, по-справжньому заповзятлива людина зуміє скористатися цією можливістю, щоб заробити досить пристойні гроші. Зрозуміло, що продаж живих ялинок не забезпечить вам постійний стабільний заробіток, це всього лише одноразове джерело додаткового доходу, але заробити на продажу живих ялинок під Новий рік ви зможете дійсно дуже непогано.

   Бізнес-ідея з продажу живих ялинок здатна принести за пару передноворічних тижнів до 3 тисяч доларів. Слід відразу зауважити, що самостійно стояти на ринку і продавати ялинки невигідно. Найоптимальніший варіант - відкрити відразу декілька точок з найнятими продавцями.
   Отже, що потрібно, щоб організувати передноворічну торгівлю ялинками? Вам необхідно обов'язково отримати дозвіл на торгівлю живими ялинками. Зверніться з цього питання в один з відділів споживчого ринку або в міську адміністрацію. Там вам підкажуть де ви можете відкрити ялинкові базари. Зверніть увагу, що приступати до оформлення документації потрібно заздалегідь. Адже цей процес забирає достатньо часу, і є ризик не встигнути до початку самого гарячого попиту.
   Швидше за все, всі найбільш вдалі і прохідні місця будуть уже зайняті, але не впадайте у відчай, вам обов'язково що-небудь підшукають. Хоча від місця розташування точки залежить багато чого, найголовніше - фінансовий результат. Оптимальний варіант для вас - спальні райони міста. Адже потенційні покупці зазвичай купують ялинки поблизу будинку, щоб недалеко було нести.
   Укладати договір з лісовим господарством ви можете, тільки маючи на руках дозвіл на торгівлю. Всі документи необхідно зберігати, так як вони можуть знадобитися в разі перевірки представниками Держкомлісгоспу.
   На кожній ялинковій точці повинен знаходитися касовий апарат, вогнегасник, лінійка і прейскурант цін. Ціни на новорічні ялинки встановлюються залежно від їх розміру, пухнастості та інших факторів. Зрозуміло, слід промоніторити і ціни ваших конкурентів і також брати їх до уваги.
   Ви можете спробувати запропонувати додаткову послугу - Новорічні ялинки з доставкою. Все-таки далеко не кожен хоче бігати по місту в пошуках підходящої ялинки. У когось просто немає на це часу. Що ж, допоможемо!
   Даємо оголошення про продаж ялинок з доставкою. Клієнт по телефону пояснює, яка ялинка йому потрібна (висота, пухнастість). Приймаємо замовлення, вибираємо з наявних у вас в наявності ялинок і відвозимо клієнту. В теорії все просто, але покупці бувають вередливі, тому краще в такому випадку возити кілька ялин на вибір («А можна всіх подивитися?»).
   Продаж справжніх живих ялинок завжди була і, я думаю, ще дуже довго буде актуальною. Незважаючи на величезну популярність штучних дерев, справжні ялинки користуються відмінним попитом. Запах справжньої хвої не замінять ніякі ароматизатори. А для вас дана обставина - непоганий спосіб заробити перед святами.