Бізнес для домогосподарок

 
 Багато жінок, які з тих чи інших причин проводять більшу частину часу вдома, займаючись домашнім господарством, рано чи пізно починають замислюватися про те, як навчитися отримувати додаткові дивіденди зі свого становища. Звичайно, перебуваючи у декретній відпустці, досить складно викроїти багато часу для заняття роботою або хобі, але при бажанні, можна організувати невеликий бізнес, не виходячи з дому, що дозволить одним ударом вбити відразу кілька зайців - жінка буде займатися улюбленою справою, не відволікаючись від своїх основних обов'язків господині, і при цьому ще заробляти певну суму грошей. Звучить досить авантюрно, чи не так?

   Тим не менш, організація малого бізнесу на дому є не таким складним ділом, як це здається спочатку, а вибрати його підходящий напрямок жінка зможе, спираючись на свої переваги, вміння і бажання. Нижче представлені лише кілька ідей малого бізнесу на дому для жінок, які займаються домашнім господарством.
   Відкриття домашньої кулінарії. Кожна домогосподарка змушена щодня готувати різноманітну смачну і корисну їжу для своєї родини. Якщо приготування доставляє вам щире задоволення, а всі навколишні перебувають в захваті від ваших кулінарних здібностей, то це відмінний спосіб підзаробити грошей, не виходячи з дому. Достатньо лише застосувати трохи фантазії, відкинути скромність і закликати на допомогу натхнення. Відкриття домашньої кулінарії вдома можна не оформляти офіційно, хоча, якщо справа піде на лад, то не завадить зареєструватися у відповідних органах, щоб згодом уникнути проблем з податковими службами. Отже, з чого ж почати? 
   Насамперед необхідно вибрати свою основну спеціалізацію. У вас чудово виходить випічка? Значить, варто зосередитися на виготовленні пирогів, пампушок і булочок. Ви чудово готуєте домашні напої, морси і компоти? Це теж може стати відмінним джерелом постійного доходу, розміри якого будуть прямо залежати від вашої працездатності та вміння себе рекламувати. Якщо ви вирішили всерйоз зайнятися домашнім кулінарним бізнесом, то перше, про що вам варто подбати після того, як ви визначилися з основною спеціалізацією своєї міні-кулінарії, це постійна наявність в будинку всіх необхідних для готування продуктів. 
   Зверніть увагу на те, щоб запаси борошна, цукру, яєць (в тому випадку, якщо основним напрямом стане випічка) або свіжих фруктів (якщо ви вирішили зайнятися виготовленням освіжаючих напоїв) регулярно поповнювалися, так як відсутність потрібних інгредієнтів змусить вас витрачати зайвий час на їх придбання. Після того, як були придбані запаси необхідних продуктів, можна замислюватися над тим, як донести людям інформацію про наявність смачної і свіжої кулінарної продукції, яку можна придбати у вашому домі. Для реклами своєї міні-кулінарії можна скористатися кількома способами: «сарафанне» радіо. Зверніться за допомогою до своїх друзів, знайомих з вашими кулінарними талантами. Навряд чи вам відмовлять в невеликій рекламі. Сусіди, які лояльно до вас ставляться, теж напевно не відмовлять вам у невеликій послузі і посприяють вашій рекламі. 
   Якщо ви дійсно любите і вмієте готувати і серйозно підійдете до ідеї створення домашньої кулінарії, то регулярний дохід не змусить себе довго чекати. 
   Шиємо на замовлення. Багато жінок, які займаються домашнім господарством, захоплюються вишивкою, шиттям і в'язанням. Так чому б не перетворити приємне захоплення в корисний і прибутковий міні-бізнес на дому? Для цього знадобиться зовсім небагато: 
   1) Вміння добре шити 
   2) Наявність швейної машини та інших швейних інструментів 
   3) Відповідальність 
   4) Наявність вільного часу, щоб знайти свої перші замовлення, можна звернутися до знайомих, дізнавшись, не потребує хто-небудь з них ексклюзивного вбрання, якого більше ні в кого не буде? 
   Не менш ефективним методом пошуку клієнтів для свого домашнього ательє стане і оголошення в газеті, в інтернеті, особливо на спеціалізованих сайтах, а також відвідування виставок за інтересами. У тому випадку, якщо ви дійсно вмієте добре шити, відповідально підходите до своїх обов'язків і маєте достатню кількість вільного часу, то незабаром ваші клієнти вас обов'язково знайдуть, так як ексклюзивні речі ручної роботи, будь-то оригінальне плаття або майстерно вишита наволочка, в будь-який час дуже цінувалися в народі. 
   Таким чином, не виходячи з дому, не відволікаючись від домашнього господарства і спілкування з дитиною і чоловіком, можна забезпечити себе регулярним доходом, займаючись при цьому улюбленою і приємною справою. 
   БІЗНЕС НА ДОМУ - ВИГІДНО І ПРОСТО!
    Вище представлені лише два способи заробити на дому творчим, відповідальним і енергійним жінкам, які бажають мати власні доходи, навіть перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною. Насправді, варіантів домашнього бізнесу для домогосподарок набагато більше, і при бажанні, завжди можна знайти заняття, яке буде приносити вам не тільки моральне задоволення, але й гідний заробіток. Найголовніше - повірити в свої сили!