Несподівані проблеми при організації бізнесу


 Багато людей, які запускають бізнес, відчувають себе незграбними. Насправді, в цьому немає нічого поганого. Досвід подолає це почуття.
   Багато людей не кидають роботу, не мріють про позаштатну роботу і не починають власний бізнес через те, що бояться невизначеності. Якщо ви все ж зважилися працювати в новому, для себе, ключі, можна сказати однозначно, вам доведеться зіткнутися з безліччю несподіваних проблем.

   1. Проблеми з грошима. Виявляється, що для того, щоб почати отримувати гроші, потрібен час. Не має значення, чи працюєте ви фрілансером і чекаєте поки вам на банківську карту зарахують гроші за виконану роботу або відкрили власний бізнес і почали виробляти якісь товари / надавати послуги, до того, як отримаєте за це гроші, має пройти якийсь час. Це може створювати певні незручності, адже вам все-одно треба жити за щось, платити за житло і чимось харчуватися.
   Один з варіантів скористатися банківським кредитом. Але, рано чи пізно, його доведеться повертати. До того ж, швидше за все, вам також доведеться виплачувати відсотки за користування грошима.
   Краще, якщо ви подбаєте про все заздалегідь і створите для себе фінансову подушку, яка дозволить на час забути про проблеми з грошима.
   У випадку, коли для запуску власної справи вам буде потрібна серйозна сума, а накопичити її практично нереально, добре все сплануйте, подумайте, через який час витрати окупляться і спробуйте все ж звернутися в банк.
   2. Проблеми з отриманням кредиту. Навіть якщо ви зважили всі "за" і "проти" і вирішили взяти кредит у банку, не факт, що вам його дадуть. Якщо тривалий час у вас не було стабільної роботи, є заборгованості по кредитній карті, у вас відкритий кредит або іпотека, то можуть виникнути проблеми. До того ж, проблеми можуть бути через те, що ви не маєте стабільного джерела доходу з якого зможете погашати заборгованість.
   Але ситуація не безвихідна, є можливості обійти ці перешкоди. Ви можете зробити запит на отримання кредиту до того, як звільнитеся з основного місця роботи. Також, до того, як звільниться, не полінуйтеся дізнатися, чи дасть банк вам кредит.
   3. Успіх не приходить відразу. Найчастіше люди, коли починають працювати самі на себе, не можуть адекватно розрахувати через який час почнуть заробляти. Поки ви запустите підприємство і навчитеся обходити гострі кути, пройде не мало часу.
   Запуск власного підприємства навряд чи виявиться таким, як ви того чекаєте. Не будуйте хмарних замків. Вам доведеться неодноразово розчаровуватися і рахувати останні копійки перед тим, як почнете відчувати себе комфортно в фінансовому плані. До того ж, в роботі можуть виникати різні помилки, а щоб їх виправити потрібен час і додаткові кошти. Будьте готові до фінансових труднощів.
   З подібними проблемами стикаються і фрілансери. Не завжди відразу знаходяться люди, яким знадобляться ваші послуги. Пошук клієнтів і замовлення ви отримаєте не відразу, тому якомога краще все плануйте і будьте готові до різних поворотів подій.
   4. Можливі непередбачені витрати. Окрему увагу варто приділити непередбаченим витратам. Це може бути все що завгодно: і несподівані витрати на побутові речі, і проблеми зі здоров'ям, і вихід з ладу одного з гаджетів, який вам необхідний для роботи.
   Якщо ви запускаєте спільний проект зі знайомими, подумайте над тим, щоб один з вас поєднував це з основною роботою. Незважаючи на те, що це додасть складнощів, подібне рішення допоможе створити певну подушку безпеки.
   Також не забувайте про різні витрати на організацію бізнесу. Ви впевнені, що можете і самі впоратися з бухгалтерією, управлінням персоналу та іншими нюансами. Насправді, все це тільки навантажить вас, тому добре обміркуйте, які обов'язки все ж варто перекласти на когось іншого.
   Добре плануйте бюджет. Намагайтеся зробити так, щоб у вас завжди був певний запас грошей. Не витрачайте все до останньої копійки, адже ви не можете однозначно передбачити скільки, куди і коли вам доведеться витратити. До того ж, у зв'язку з нинішньою економічною ситуацією і постійним зростанням цін абсолютно на все, ви не можете бути впевненими у фінансовій стабільності.
    5. Доходи можуть скорочуватися. Починаючи працювати на себе багато хто вважає, що тепер гроші почнуть сипатися прямо в руки. Але якби все було так просто, то підприємців було б в рази більше.
   Коли приходить перший успіх, то нам здається, що ось вже все вийшло. Але не варто поспішати з висновками, це всього лише перші успіхи. Вони не одноразово будуть супроводжуватися невдачами, розчаруваннями і фінансовими втратами. Не поспішайте розслаблятися, до того, як бізнес почне приносити реальний прибуток, треба ще працювати і працювати.
   Також заздалегідь подумайте, що ви будете робити в разі провалу, адже від нього не застрахований ніхто і готовим треба бути до всього. Якщо ви все добре заздалегідь обдумаєте, то навіть у разі невдачі ви не складете руки і продовжите рухатися вперед. У кожному разі, важливо до останнього вірити в свої сили, не тікати від складнощів і цілеспрямовано рухатися вперед.